Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Θεοδωρίδου: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Ασφαλές, αποτελεσματικό και πρακτικό χαρακτήρισε το εμβόλιο της Johnson & Johnson η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου

Το εμβόλιο είναι ασφαλές και στηρίζεται σε γνωστή τεχνολογία» είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Θεοδωρίδου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας για τον εμβολιασμό.

«Το γεγονός των τελευταίων ημερών είναι η αναστολή του Johnson & Johnson.Ο λόγος που αναφέρεται και στον FDA και CDC, είναι η καταγραφή έξι περιπτώσεων γυναικών 18 έως 65 ετών, σε σύνολο έξι εκατ. δόσεων. Η διακοπή, όπως αναφέρθηκε, έγινε για να ενημερωθούν σωστά και να ετοιμαστούν οι δομές. Το εμβόλιο είναι ασφαλές και στηρίζεται σε γνωστή τεχνολογία» τόνισε.

«Είναι πρακτικότερα εύκολο να μεταφερθούν. Το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι γίνεται με μία δόση. Μετά από 14 ημέρες αρχίζει να ενεργεί και η αποτελεσματικότητα εκδηλώνεται μετά από 28 ημέρες και είναι της τάξεως του 85%. Μετά από 49 ημέρες, προστατεύει πλήρως και από τη νόσηση και από τον θάνατο. Η αποτελεσματικότητά του είναι παρόμοια και στις μεταλλάξεις. Θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε λίγες ημέρες, για να αποφανθούν οι Οργανισμοί» κατέληξε η κυρία Θεοδωρίδου.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #Covid-19 #Εμβόλιο