Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή του πρώην αναπληρωτή Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, για την τραυματική εμπειρία που έζησε όταν νόσησε με κορονοϊό, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί για δύο μήνες διασωληνωμένος και να αντιμετωπίσει μία σειρά επιπλοκών, οι οποίες επιβάρυναν σημαντικά την υγεία του.

«Είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσεις από μια τέτοια διαδικασία και από μακρόχρονη παραμονή στη ΜΕΘ», σημείωσε συγκινημένος, μιλώντας στο Mega.

«Μεγάλη ζημιά στην υγεία μου ήταν η μυοπάθεια και η μεγάλη απώλεια κιλών», διευκρίνισε ο πρώην υπουργός, ο οποίος έχασε 42 κιλά και έφτασε στο σημείο να μην μπορεί να κουνήσει τα χέρια και τα πόδια του.

«Μετά από τη νοσηλεία μου στη ΜΕΘ, πήγα σε κέντρο αποκατάστασης. Είναι μια τρομακτική εμπειρία», υπογράμμισε.

Το μήνυμα προς τους αρνητές του ιού

Περιγράφοντας πώς κόλλησε τον ιό, ο κύριος Γρηγοράκος ανέφερε ότι παρά τις προφυλάξεις που έπαιρνε, δεν κατάφερε να γλιτώσει.

Χρειάστηκε να χειρουργήσει έναν νέο ασθενή που νοσούσε - αν και είχε αρνητικό τεστ - και παρέμεινε για ώρες πάνω από τον άνδρα, με αποτέλεσμα να κολλήσει και ο ίδιος και η νοσηλεύτρια που είχε μαζί του.

«Μπήκα σε καραντίνα. Μετά από 7 μέρες νόσησα βαριά, παρουσίασα πυρετό και διάφορα άλλα συμπτώματα».

Όπως σημείωσε, πήρε την απόφαση να μιλήσει για όσα συνέβησαν με σκοπό να στείλει το μήνυμα ότι «δεν πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία στον ιό να καθορίζει τη ζωή μας, πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αντιμετωπίσουμε τον ιό».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως πρόκειται για τρομακτική ασθένεια, αλλά και πως πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα και να κάνουμε «λίγο ακόμα υπομονή».

«Ας αφήσουμε το πρόσκαιρο και το εφήμερο. Πάσχα θα έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας να κάνουμε», κατέληξε ο πρώην υπουργός, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια ύπουλη ασθένεια και όλοι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA