Μενού
  • Α-
  • Α+

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο κ. Δημήτρης Μαυρακάκης, πρώην εργαζόμενος στο γηροκομείο στα Χανιά για το οποίο διεξάγεται έρευνα για 73 θανάτους ηλικιωμένων, ανέφερε ότι στους περίπου έξι μήνες που εργάστηκε στη δομή απεβίωσαν σχεδόν 35 άτομα, 14 εκ των οποίων εντός μίας εβδομάδας.

«Στους 5-6 μήνες που εργαζόμουν πέθαναν γύρω στα 35 άτομα. Όταν είχα πάει στην αρχή είχαν πεθάνει γύρω στα τρία με τέσσερα άτομα, κάτι που μου φάνηκε νορμάλ. Μετά μέσα σε μία εβδομάδα πέθαναν 14 άτομα. Έβλεπα άτομα τα οποία ήταν 100 κιλά και ξαφνικά τα έβλεπες 40», είπε αρχικά ο κ. Μαυρακάκης.

Σε ερώτηση αν οι ηλικιωμένοι είχαν κάνει παράπονα ή αν κάποια συγγενικά τους πρόσωπα είχαν διαπιστώσει την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν οι οικείοι τους και είχαν προβεί σε κάποιες, ενέργειες, ο κ. Μαυρακάκης, ανέφερε.

«Κάποια συγγενικά πρόσωπα έβλεπαν ότι έχαναν κιλά οι δικοί τους και τους έφερναν από έξω φαγητά. Οι περισσότεροι είχαν άνοια, άλλα έκαναν και οι ίδιοι παράπονα, όσοι μπορούσαν να μιλήσουν και έλεγαν ότι θέλουμε και δεύτερη μερίδα γιατί δεν μας έφτασε».

Τέλος για τον υπέπεσε στην αντίληψη του κάποιο περιστατικό μεταβίβασης περιουσίας από κάποιον ηλικιωμένο σε εργαζόμενο της δομής ο κ. Μαυρακάκης ανέφερε:

«Δεν είχα δει ούτε δικηγόρο, ούτε συγγενείς να έρθουν και να κάνουν παράπονο για περιουσίες. Έτυχε να ακούσω πρώην συναδέλφους να λένε ότι είχε γίνει μεταβίβαση περιουσίας από ηλικιωμένο σε εργαζόμενο της δομής», κατέληξε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA