Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοκάρουν οι πληροφορίες που αποκαλύπτονται με αφορμή τους 73 θανάτους ηλικιωμένων στο γηροκομείο στα Χανιά. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες συγγενών και πρώην νοσηλευτών, ο κορονοϊός φαίνεται πως «έλυσε» τα χέρια των υπευθύνων, καθώς οι γέροντες δεν μπορούσαν να δεχτούν επισκέψεις.

Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει τώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, έπειτα και από την ανακοίνωση του κύριου Ρουσόπουλου, νομικού εκπροσώπου του οίκου ευγηρίας, είναι πως γίνεται να φιλοξενήθηκαν, από το 2009, 1.095 τρόφιμοι - περίπου 100 ετησίως - με δεδομένο πως η δυναμικότητά του είναι περίπου 50 κλινών.

Δικαστικοί και αξιωματικοί σχολίασαν σχετικά πως από το στοιχείο αυτό προκύπτει μεγάλη θνησιμότητα, η οποία θα πρέπει να διερευνηθεί συστηματικά.

«Πέθαιναν από την πείνα και τις κακουχίες»

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ του Mega, προβλήθηκαν δύο φωτογραφίες ηλικιωμένης γυναίκας, που τραβήχτηκαν μέσα σε διάστημα 11 μηνών, και αποτυπώνουν την κατάσταση στην οποία περιέλαβε τη μητέρα της η κύρια Ελένη, καταγγέλλουσα των φρικτών συνθηκών που επικρατούσαν στην «Αγία Σκέπη».

Η γυναίκα, όταν μπήκε στον οίκο ευγηρίας, ήταν περιπατητική και υγιής, ωστόσο, όπως τόνισε η κόρη της, όταν την επισκέφθηκε ένα μήνα αργότερα είχε καθετήρα και παρέμενε στο κρεβάτι. «Ήταν συνεσταλμένη και έλεγε πως ήταν καλά», ανέφερε η κυρία Ελένη, έως ότου κάποια στιγμή εκμυστηρεύτηκε σε εξαδέλφη της πως την έκλειναν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και την άφηναν μόνη.

Σε επόμενη επίσκεψη, μάλιστα, είδε τη μητέρα της βρώμικη και εγκαταλελειμμένη, ενώ όπως αποκάλυψε, όταν την πήρε στο σπίτι έφερε τραύματα στο σώμα της, με τη γιατρό που την εξέτασε να προειδοποιεί πως επρόκειτο να πεθάνει από σηψαιμία, όπως και έγινε ένα μήνα μετά.

Πούλησαν το σπίτι ηλικιωμένης με άνοια

Σύμφωνα με καταγγελία που έφερε στο φως της δημοσιότητας το flashnews.gr, το γηροκομείο στα Χανιά φέρεται να υφάρπαξε το σπίτι μίας ηλικιωμένης τροφίμου, ευκατάστατης οικονομικά, αφότου πέθανε και έπειτα το πούλησε.

Πιο συγκεκριμένα, ο δικηγόρος συγγενικού της προσώπου κατήγγειλε πως η ηλικιωμένη, που έπασχε από άνοια, έκανε το 2017 ένα ειδικό πληρεξούσιο στην ιδιοκτήτρια της δομής, με το οποίο την εξουσιοδοτούσε να πουλήσει ένα δικό της ακίνητο, σε κεντρικό σημείο στην πόλη των Χανίων. 

Στην αντεπίθεση το Γηροκομείο 

Αναφορά-υπόμνημα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε ο Νίκος Ρουσόπουλος, δικηγόρος του γηροκομείου των Χανίων για το οποίο υπάρχουν καταγγελίες σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης και τους 73 θανάτους ηλικιωμένων.

Με την αναφορά ο κ. Ρουσόπουλος ζητά να τηρηθεί η μυστικότητα της προανάκρισης και να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας. 

Παράλληλα, προτείνει περισσότερους από 50 μάρτυρες να καταθέσουν για τις συνθήκες στο γηροκομείο, ενώ ζητεί να γίνει και άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Συνελήφθη νοσηλευτής για συκοφαντική δυσφήμιση

Στη σύλληψη ενός νοσηλευτή του γηροκομείου στα Χανιά προχώρησαν οι αρχές αργά το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορία είναι αυτή της συκοφαντικής δυσφήμισης, με αφορμή διάλογο που έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, φέρεται να ανέφερε κάτω από διαδικτυακό δημοσίευμα το όνομα συγκεκριμένης εργαζόμενης στο γηροκομείο, αποδίδοντάς της κατηγορίες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA