ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/04/2021 11:25

Διαδημοτικές μετακινήσεις: Απελευθερώνονται από τη Δευτέρα του Πάσχα

Από τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές, όπως ισχύει ως τώρα τα Σαββατοκύριακα

Διαδημοτικές μετακινήσεις: Απελευθερώνονται από τη Δευτέρα του Πάσχα
Διαδημοτικές μετακινήσεις: Απελευθερώνονται από τη Δευτέρα του Πάσχα
Ανάγνωση:

Για λίγες ακόμα ημέρες θα ισχύσει το μέτρα της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων καθώς από τις επόμενες ημέρες θα επιτρέπονται. Πλέον παραμένει σε ισχύ μόνο η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού.

Από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, θα επιτρέπονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές. Το μέτρο που ισχύει δηλαδή πλέον το Σαββατοκύριακο θα επεκταθεί σε όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Ουσιαστικά η απαγόρευση για διαδημοτικές μετακινήσεις θα ισχύσει μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη καθώς όπως έχει αποφασιστεί θα είναι ελεύθερες από τη Μεγάλη Παρασκευή ως και την Κυριακή του Πάσχα.

Η συγκεκριμένη απόφαση, ωστόσο, δεν σημαίνει και το τέλος της αποστολής μηνυμάτων στο 13033 αλλά και το 13032, καθώς θα είναι απαραίτητο για τη μετακίνηση. Απλώς πλέον δεν θα υπάρχει ο γεωγραφικός περιορισμός που υπήρχε μέσα στον νομό.

Προς άρση του lockdown

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ένα ακόμα βήμα ελάφρυνσης των περιοριστικών μέτρων που σταδιακά θα οδηγήσει και στην άρση του lockdown. Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα του Πάσχα θα ανοίξει και πάλι η εστίαση, μία εβδομάδα αργότερα θα επιστρέψουν στα σχολεία οι μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων ενώ στις 15 Μαΐου θα ανοίξει ο τουρισμός και θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Πότε καταργούνται τα SMS στο 13033

Με δεδομένο ότι από την προσεχή Δευτέρα (3/5) ανοίγει και η εστίαση (για την οποία δε θα χρειάζονται SMS), είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να αποτελέσουν παρελθόν τα μηνύματα στον αριθμό 13033, είπε νωρίτερα το πρωί ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Αναφορικά με το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό, σημείωσε πως θα ανακοινωθεί από τους αρμόδιους τις επόμενες μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ LOCKDOWN ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ