Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνελήφθη σήμερα στις Βρυξέλλες, μετά και την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος, ο καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός.

Η άρση της ασυλίας του από το Ευρωκοινοβούλιο κινητοποίησε άμεσα τις ελληνικές δικαστικές αρχές οι οποίες προχώρησαν στην έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης σε βάρος του. 

Την ίδια στιγμή κινήθηκε σε βάρος του και η έκδοση «ερυθράς αγγελίας», που σημαίνει ότι στην περίπτωση που ο ευρωβουλευτής συλληφθεί σε ευρωπαϊκή χώρα ενεργοποιείται το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και έρχεται στην Ελλάδα. Αν συλληφθεί σε χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης τότε με βάση τον «ερυθρά αγγελία» ενημερώνεται η Ελλάδα η οποία με τη σειρά της θα ξεκινήσει τις διαδικασίες έκδοσης του σύμφωνα με τις διακρατικές συμφωνίες που ισχύουν. 

Τη σύλληψή του επιβεβαίωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο καταδικασθείς σε 13 χρόνια φυλάκιση από τις ελληνικές αρχές για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και οπλοκατοχή, βρισκόταν στο σπίτι του στις Βρυξέλλες όταν έφθασαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι του επέδειξαν το ευρωπαϊκό ένταλμα. 

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής θα οδηγηθεί για 48 ώρες στα κρατητήρια βελγικού αστυνομικού τμήματος και ακολούθως να βρεθεί ενώπιον δικαστή, ο οποίος και θα αποφασίσει εάν θα εκδοθεί ή όχι στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Μ. Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν το πρωί της Μ. Τρίτης, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA