Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε αναρτήσεις με νόημα, αλλά και πολλά υπονοούμενα, προχώρησε νωρίτερα ο Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή κατήγγειλε μέσω social media την ύπαρξη «συμβολαίου θανάτου» εναντίον του, κατονομάζοντας μάλιστα ως «εγκέφαλο» τον Μένιο Φουρθιώτη.

Πιο συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος έγραψε:

Σε λίγο θα συλληφθούν αυτοί που πυροβόλησαν τους αστυνομικούς στην Εκάλη. Έχουν δύο επιλογές.

1. Να ομολογήσουν πως τους έβαλε ο Φουρθιώτης να χτυπήσουν το σπίτι του και εμένα.

2. Να ομολογήσουν πως ευθύνονται μόνο για τους πυροβολισμούς στο Φουρθιώτη Τι θα διαλέξουν άραγε;

https://twitter.com/KostasVaxevanis/status/1387040262816362505?ref_src=twsrc^tfw

Στη συνέχεια δε, σημείωσε: 

Δύο πρόσωπα, ανακρινονται στη ΓΑΔΑ ως εκτελεστές των σχεδίων Φουρθιωτη. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ είναι οι ίδιοι που πυροβόλησαν την ομάδα ΔΙΑΣ στην Εκάλη και το σπίτι του Φουρθιώτη. Όσα δηλαδή είχα καταγγείλει. Είναι τραγικό να επιβεβαιώνεσαι για τη μετατροπή της χώρας σε Κολομβία

https://twitter.com/KostasVaxevanis/status/1387056440896933892?ref_src=twsrc^tfw

Στη ΓΑΔΑ οι δύο σεσημασμένοι με το καλάσνικοφ 

Σημειώνεται πως οι δύο ποινικοί που τα ξημερώματα της Παρασκευής 16 Απριλίου άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και το βράδυ της ίδιας ημέρας πυροβόλησαν 15 φορές με στόχο το παλιό φυλάκιο έξω από τη μονοκατοικία του Μένιου Φουρθιώτη στον Διόνυσο βρίσκονται αυτή την ώρα στη ΓΑΔΑ.

Οι καταγγελίες του εκδότη - δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ήρθαν ως συνέχεια της εικόνας που είχε ξεκινήσει να σχηματίζει ήδη η Αστυνομία γύρω από τις δύο υποθέσεις, ενώ η ταυτοποίηση τους έγινε από το σακίδιο που πέταξαν πριν πυροβολήσουν 3 φορές προς τους άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς άφησαν πάνω τους γενετικό υλικό.

Τι είχε καταγγείλει ο Βαξεβάνης

Στην ανάρτησή του - που προκάλεσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης - ο εκδότης του Documento είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων: 

Το απόγευμα της 6ης Απριλίου του 2021, με επισκέφθηκε στα γραφεία του Documento, κάποιος κύριος ο οποίος θέλησε να με ενημερώσει για έναν κίνδυνο που διέτρεχα. Δέχθηκα να μιλήσουμε, παρουσία του συναδέλφου Βαγγέλη Τριάντη. Στη συνάντησή μας που διήρκησε μία ώρα και τρία λεπτά, μας είπε πως ο Μένιος Φουρθιώτης, για τον οποίο μόλις είχαμε κάνει σοβαρές αποκαλύψεις στην εφημερίδα, αναζητούσε στην «πιάτσα» κάποιον, για να εκτελέσει συμβόλαιο γι αυτόν. Το συμβόλαιο προέβλεπε να πυροβολήσει το σπίτι του Φουρθιώτη προκειμένου να δείξει ότι κινδυνεύει, αλλά και να χτυπήσει εμένα και έναν ακόμη δημοσιογράφο του οποίου δεν θυμόταν το όνομα. Για το λόγο αυτό απευθύνθηκε σε κάποιον τύπο της νύχτας με το ψευδώνυμο «Ταρίφας», ο οποίος αρχικώς έδειξε απρόθυμος.

Στη συνέχεια, σημείωνε πως στις 16 Απριλίου κάποιος άγνωστος επιχείρησε να μπει στα γραφεία του Documento, ανεβαίνοντας στον 5ο όροφο, ενώ το απόγευμα της 23ης Απριλίου δέχτηκε τηλεφώνημα, στο οποίο ενημερώθηκε πως πρέπει να προσέχει, «γιατί όπως το πληροφόρησε άλλο άτομο, δύο ένοπλοι που εντοπίστηκαν από την Ομάδα ΔΙΑΣ στην Εκάλη και αφού πυροβόλησαν κατάφεραν να διαφύγουν, ήταν πρόσωπα που θα εκτελούσαν συμβόλαιο εναντίον μου αλλά ματαίωσαν το σχέδιο λόγω της συμπλοκής με τους αστυνομικούς».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA