Μενού
  • Α-
  • Α+

Γύρω στις 20:00 το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, λίγες ώρες νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό, άνοιξε  η πλατφόρμα για να κλείσουν το ραντεβού τους και να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, όσοι πολίτες ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 40 - 44 ετών με το σκεύασμα της AstraZeneca

Τα πρώτα μηνύματα στα κινητά των πολιτών ηλικίας 40-44, και είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση έφτασαν το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ενώ για τους υπόλοιπους η πλατφόρμα για ραντεβού για τον εμβολιασμό τους άνοιξε σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, στις 8 το πρωί.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στη χθεσινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, από τη Δευτέρα του Πάσχα θα λειτουργούν στην Ελλάδα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να αγγίξει τις επόμενες ημέρες τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα.

Ακολουθούν οι 45-49 ετών από το Μεγάλο Σάββατο και έπειτα, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το εμβόλιο της αρεσκείας τους. Αναφορικά με τον εμβολιασμό των εγκύων ή όσων γυναικών επιθυμούν να τεκνοποιήσουν άμεσα, συνίσταται να επιλέγουν m-RNA εμβόλια, δηλαδή αυτά της Pfizer ή της Moderna.

Ανάρπαστα τα ραντεβού από τους 30άρηδες

Τεράστια είναι η ανταπόκριση των 30άρηδων την πρώτη συμπληρωμένη ημέρα που είναι ανοικτή η πλατφόρμα για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Ήδη τα ραντεβού για εμβολιασμό στην Αττική είναι δυσεύρετα με τα διαθέσιμα να είναι μετά από τα μέσα Μαΐου και σε πολλές περιοχές από τον Ιούνιο.

Μέσα από την πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr μπορεί κάποιος ηλικίας 30 με 39 ετών να κλείσει το ραντεβού του σε κάποιο από τα κέντρα που εξυπηρετεί την περιοχή που μένει ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις θα πρέπει να αναζητήσει εμβολιαστικό κέντρο σε άλλο τομέα της Αθήνας.

Για παράδειγμα οι 30άρηδες που διαμένουν στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας δεν μπορούν να βρουν άμεσα διαθέσιμη ημερομηνία για εμβόλιο καθώς σε όλα τα κέντρα που εξυπηρετούν την περιοχή, τα ραντεβού είναι «κλεισμένα».

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες στο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» που βρίσκεται επί της Λ. Κηφισίας αλλά επίσης και στα κέντρα σε ΧαλάνδριΧολαργόΒριλήσσιαΝ. ΗράκλειοΝ. Ιωνία. Αντίστοιχα στον Νότιο Τομέα δεν υπάρχουν άμεσα ραντεβού πχ στο κέντρο εμβολιασμού της Γλυφάδας αλλά και των γύρω περιοχών.

Image removed.

Image removed.

Image removed.

Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα -τουλάχιστον ως το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης- στα Δυτικά, με τα κέντρα στο Περιστέρι και το Ίλιον να έχουν πολλά διαθέσιμα ραντεβού αλλά και στον Πειραιά με το ΚΥ Αγίας Σοφίας να έχει διαθέσιμες ημερομηνίες.

Image removed.

Image removed.

Θa πρέπει να σημειωθεί πως οι ημερομηνίες μπορούν να «χαθούν» ή να προστεθούν -προφανώς μετά από ακυρώσεις- πολύ γρήγορα ακόμα και κατά την προσπάθεια να επιβεβαιωθεί ένα ραντεβού.

Πάνω από 100.000 έχουν κλείσει ραντεβού για εμβόλιο

Την τεράστια ανταπόκριση των 30άρηδων επιβεβαιώνουν και οι επίσημοι αριθμοί αναφορικά με τα ραντεβού. Όπως έγινε γνωστό, αυτές τις πρώτες ώρες που βρίσκεται η πλατφόρμα στον «αέρα» έχουν προγραμματίσει να εμβολιαστούν 103.000 πολίτες ηλικίας 30 με 39 ετών.

Εμβόλιο: Πότε γίνεται η δεύτερη δόση

Με την επιλογή ημερομηνίας για την πρώτη δόση του εμβολίου αυτομάτως μπορεί να επιλέξει κάποιος για την ημερομηνία της δεύτερης δόσης. Η απόσταση είναι περίπου οκτώ εβδομάδων που σημαίνει πως μετά από την πρώτη δόση , η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στο ίδιο κέντρο μετά από περίπου δύο μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει η δυνατότητα για εγγραφή στη λίστα αναμονής, ώστε σε περίπτωση που υπάρξουν ακυρώσεις να αναπροσαρμοστεί το ραντεβού για νέα ημερομηνία.

Εμβολιασμός: Βήμα - βήμα η διαδικασία για ραντεβού

Σε λειτουργία βρίσκεται η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr μέσω της οποίας πλέον μπορούν οι πολίτες ηλικίας 30 με 39 ετών να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό.

Η πλατφόρμα για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα άνοιξε από το βράδυ της Μ. Δευτέρα, αρχικά για όσους έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, και το πρωί της Μ. Τρίτης για όλους του πολίτες αυτής της ηλικίας.

Η διαδικασία για ραντεβού για εμβολιασμό

  • Το πρώτο βήμα γίνεται στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr

Image removed.

  • Στη συνέχεια εισάγουμε AMKA και ΑΦΜ ή επώνυμο

Image removed.

  • Μπαίνουμε στη σχετική εφαρμογή

Image removed.

  • Εκεί ζητούνται οι κωδικοί του TAXΙS Net

Image removed.

  • Γίνεται η σχετική επιβεβαίωση

Image removed.

  • Επιβεβαιώνουμε τα στοιχεία

Image removed.

  • Επιλέγουμε εμβολιαστικό κέντρο καθώς και τη διαθέσιμη ημερομηνία

Image removed.

Λινού: Να μην χορηγηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca στους 30άρηδες

Κατά της χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca για τον κορονοϊό στους 30άρηδες τάχθηκε χθες, Δευτέρα, η Αθηνά Λινού με δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha. «Οι περισσότερες χώρες του κόσμου που το έχουν εγκρίνει είναι για μετά τα 55», τόνισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ και εξέφρασε την άποψη πως το εμβόλιο της AstraZeneca δεν πρέπει να χορηγηθεί στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

«Είναι θέμα και δεν ξέρω γιατί η Πολιτεία και η Επιτροπή το έκαναν. Αφού έχουμε επάρκεια αυτού του εμβολίου έπρεπε να το χορηγήσουμε στους άνω των 50», υποστήριξε. Μεταξύ άλλων, η Αθηνά Λινού ανέφερε ότι «η πιθανότητα να πάθει κάτι μια κοπέλα στα 30 είναι πάρα πολύ μικρή είτε νοσήσει είτε εμβολιαστεί» και συμπλήρωσε πως σε αυτή την ηλικία «αυτός ο αμελητέος κίνδυνος είναι ίδιος, είτε περιμένει να νοσήσει είτε περιμένει να εμβολιαστεί».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA