Μενού
  • Α-
  • Α+

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3, ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι ήδη έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό ενάντια στον κορονοϊό σχεδόν 115 χιλιάδες (114.873) πολίτες ηλικίας 30 - 39, και 22 χιλιάδες (21.706) πολίτες ηλικίας 40 - 44, ενώ ήδη πάνω από 10 χιλιάδες πολίτες μεταξύ 30 και 39 έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τους.

Τόνισε, παράλληλα, πως μέχρι το τέλος Ιουνίου, όλοι οι ενήλικοι πολίτες θα μπορούν πλέον να εμβολιαστούν.

Ατυχής η δήλωση Τσίπρα 

Σχετικά με τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί «ξεστοκαρίσματος» του εμβολίου της AstraZeneca, ο κύριος Kικίλιας επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ούτε γίνονται στη χώρα μας εμβόλια δεύτερης κατηγορίας.

Ο υπουργός χαρακτήρισε ατυχή τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι θα περίμενε διορθωτική δήλωσή του. 

Υπενθυμίζεται πως ο κύριος Κικίλιας είχε απαντήσει άμεσα στη σχετική δήλωση Τσίπρα, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως «η ανάγκη για αντιπολίτευση πρέπει να έχει κάποια όρια».

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιδείξει επίπεδο, επαγγελματισμό και σοβαρότητα. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και τους ευχαριστώ δημοσίως», είχε δηλώσει, υπενθυμίζοντας πως η Επιτροπή διορίστηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα το 2017.

Σε εξέλιξη οι συζητήσεις για εμβολιασμό στο σπίτι

Ο υπουργός Υγείας έκανε, παράλληλα, γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη οι τεχνικές συζητήσεις για το πρόγραμμα του εμβολιασμού στο σπίτι, ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν, με κάποιο πιο εύκολο εμβόλιο, όπως για παράδειγμα αυτό της Johnson & Johnson.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η συγκριμένη επιχείρηση θα είναι οριζόντια για όλη τη χώρα, αλλά και ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε 100 χιλιάδες εμβολιασμούς την ημέρα

Ο κύριος Κικίλιας δήλωσε, τέλος, ότι ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει μπόνους για τους υγειονομικούς, στο χρόνο που πρέπει. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA