Μενού
  • Α-
  • Α+

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, το Άγιο Φως θα μεταφέρουν ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης (ο οποίος θα ηγηθεί της αποστολής που θα μεταβεί στο Ισραήλ για την παραλαβή του) και ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος. Στη συνέχεια με μέριμνα του κράτους θα διανεμηθεί σε πόλεις της Ελλάδας.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι το τελετουργικό της άφιξης - υποδοχής στην Ελλάδα θα γίνει όπως επιβάλλει η συγκυρία λόγω κορονοϊού, δηλαδή «με τη δέουσα ταπεινότητα και σεμνά και όχι με τιμές αρχηγού κράτους». 

Υπενθυμίζεται ότι η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε στην απόφαση η Ανάσταση φέτος το Πάσχα να γίνει στις 9 το βράδυ και όχι τα μεσάνυχτα. Πέρυσι, το Άγιο Φως μεταφέρθηκε μόνο στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, προκειμένου να φυλαχτεί, ενώ λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, δεν είχε μεταφερθεί σε άλλες ενορίες.

Να σημειώσουμε ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο Open τη Μεγάλη Τετάρτη, ανέφερε πως γύρω στις 18:00 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου το Άγιο Φως θα φτάσει στην Αθήνα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ενώ θα είναι ένας από αυτούς που θα το συνοδεύουν.

Οι διαδικασίες θα ακολουθήσουν αυστηρό και συγκεκριμένο πλαίσιο, καθώς στο Ισραήλ ισχύουν αυστηρά μέτρα προστασίας για την πανδημία του κορoνοϊού. Η ολιγομελής αποστολή που θα παραλάβει το Άγιο Φως θα έχει εμβολιαστεί ή θα διαθέτει test PCR αρνητικό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA