Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ωράριο καταστημάτων: Πώς θα λειτουργήσει η αγορά τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο

Διευκρινιστική ανακοίνωση από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Ανοικτή θα είναι η αγορά τόσο τη Μεγάλη Παρασκευή όσο και το Μεγάλο Σάββατο με το ωράριο των καταστημάτων ωστόσο να είναι τροποποιημένο. Την Κυριακή του Πάσχα, τη Δευτέρα του Πάσχα και την Τρίτη 4/5 τα καταστήματα θα είναι κλειστά. Σύμφωνα με διευκρινιστική ανακοίνωση από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ισχύει διαφορετικό ωράριο για τα σούπερ μάρκετ και διαφορετικό για το υπόλοιπο λιανεμπόριο.

Έτσι, τη Μεγάλη Παρασκευή, τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοικτά από τις 9:00 το πρωί ως και τις 19:00. Αντίστοιχα το Μεγάλο Σάββατο θα λειτουργήσουν από τις 7:00 το πρωί ως και τις 19:00 το απόγευμα.

Το ωράριο στο λιανεμπόριο

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα καταστήματα λιανεμπορίου το ωράριο τους διαμορφώνεται ως εξής: τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 13:00 ως και τις 19:00 και το Μεγάλο Σάββατο από τις 7:00 το πρωί ως και τις 18:00.

Στην ανακοίνωση από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή αναφέρει πως: «το ωράριο λειτουργίας που αναφέρεται στην υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.26380/23-4-2021 κοινή υπουργική απόφαση ΦΕΚ (Β1682) εφαρμόζεται μόνο στις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ).

Τα λοιπά καταστήματα τροφίμων του σημείου 22 του πίνακα της παρ.1Β του άρθρου 1 της ως άνω ΚΥΑ, εξαιρούνται από εν λόγω πλαίσιο».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#ωράριο #Πάσχα #Καταστήματα #λιανεμπόριο #Σούπερ Μάρκετ