Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εμβόλιο: Οι νέοι δίνουν το παράδειγμα – Ουρές στα κέντρα εμβολιασμών

Στάση ευθύνης δείχνουν οι νέοι καθώς αυτοί πλέον «οδηγούν» την κούρσα της επιχείρησης «Ελευθερία» σπάζοντας όλα τα ρεκόρ στους εμβολιασμούς

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού για τις ηλικίες 30-44, με τους νέους να δείχνουν τον δρόμο σε όσους σκέφτονται ακόμα αν θα κάνουν το εμβόλιο ή όχι.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην ηλικιακή ομάδα 40-44, από το βράδυ της Μ. Πέμπτης που άνοιξε η πλατφόρμα είχαν κλειστεί μέχρι σήμερα το μεσημέρι περισσότερα από 45.000 ραντεβού και οι πρώτοι 500 έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Οσον αφορά στην ηλικιακή ομάδα 30-39, από την Μ. Τρίτη που άνοιξε η πλατφόρμα έχουν κλειστεί 120.000 ραντεβού ενώ 12.000 νέοι έχουν ήδη εμβολιαστεί. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ο εμβολιασμός των 30ρηδων και των 40ρηδων θεωρείται στοίχημα από κυβέρνηση και ειδικούς καθώς από τη Δευτέρα του Πάσχα ανοίγει μετά από περίπου 7 μήνες η εστίαση και οι συγκεκριμένες ηλικίες επισκέπτονται συχνότερα μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες σε σχέση με τους μεγαλύτερους. 

Σημειώνεται πως το Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου, στην επιχείρηση «Ελευθερία» μπαίνει και η ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών, με την πλατφόρμα να ανοίγει το πρωί του Μ. Σαββάτου, ενώ οι συγκεκριμένοι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Πάνω από 3.000.000 οι εμβολιασμοί

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ήδη από τις 09.00 το πρωί της Μ. Παρασκευής είχαν πραγματοποιηθεί 3.076.875 εμβολιασμοί, ενώ τη Μ. Πέμπτη καταγράφηκε ημερήσιο ρεκόρ εμβολιασμών με 66.210. Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν και αύριο, Μ. Σάββατο, αλλά και την Δευτέρα του Πάσχα.

Την πρώτη δόση έχουν λάβει 2.131.900 πολίτες ενώ και με τις δυο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 943.798.

«Οι νέοι μπορούν να γίνουν η ασπίδα»

«Η πρόβλεψη είναι ότι τον χειμώνα θα χρειαστεί επικαιροποίηση των εμβολίων, οπότε αυτή τη στιγμή θα πρέπει να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, γιατί όσο τους αργούμε τόσο μεγαλύτερο θα είναι το πρόβλημα με την επόμενη επίθεση του ιού. Αν συνεχίσει η επιδημία και δίνουμε χώρο στον ιό θα έχουμε κι άλλο επιδημικό κύμα», τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο ερευνητής γιατρός Γιώργος Παυλάκης.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#εμβολιασμός #Εμβόλιο #Κορονοϊός #πλατφόρμα