Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια πολύ αισιόδοξη  πρόβλεψη για την πανδημία του κορονοϊού έκανε σήμερα η διευθύντρια της Γ’ Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Γεννηματάς και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς), Ματίνα Παγώνη, η οποία ανέφερε ότι τις μάσκες θα τις φοράμε μάλλον μέχρι και τα μέσα Σεπτέμβρη. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ η κ. Παγώνη αναφέρθηκε στην αρχή στους εμβολιασμούς σημειώνοντας ότι  «πρέπει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στους νέους καθώς ο αριθμός που έτρεξε να κλίσει ραντεβού για εμβόλιο είναι πάρα πολύ μεγάλος». Αυτό όπως εξήγησε είναι σημαντικό καθώς έτσι χτίζεται το τείχος ανοσίας. 

Στη συνέχεια τόνισε ότι το εμβόλιο για τώρα είναι το μόνο όπλο που διαθέτουμε κατά της πανδημίας του κορονοϊού και πρόσθεσε πως σιγά - σιγά ξεκινούν οι θεραπείες κατά της ασθένειας.

Ακόμα η κ. Παγώνη πρόσθεσε ότι θεωρεί πως στα μέσα Σεπτέμβρη θα είναι η ώρα για να «πετάξουμε τις μάσκες», καθώς εάν συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό οι εμβολιασμοί θα έχουμε φτάσει σε ένα υψηλό ποσοστό ανοσίας του πληθυσμού κατά του κορονοϊού. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA