ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/05/2021 08:30

Κορονοϊός: Ξεκινούν και πάλι από σήμερα Δευτέρα του Πάσχα οι εμβολιασμοί - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Μετά από μια σύντομη διακοπή λόγω των ημερών ξεκινούν και πάλι από σήμερα Δευτέρα του Πάσχα οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού

Κορονοϊός: Ξεκινούν και πάλι από σήμερα Δευτέρα του Πάσχα οι εμβολιασμοί - Τι πρέπει να γνωρίζετε
Κορονοϊός: Ξεκινούν και πάλι από σήμερα Δευτέρα του Πάσχα οι εμβολιασμοί - Τι πρέπει να γνωρίζετε
Ανάγνωση:

Η επιχείρηση «Ελευθερία» ξεκινά και πάλι σήμερα Δευτέρα του Πάσχα αφού τα εμβολιαστικά κέντρα ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους προκριμένου να τα επισκεφτούν οι πολίτες και να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Να σημειωθεί ότι από το Μεγάλο Σάββατο, έχει ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους πολίτες ηλικίας 45-49 ετών, με περίπου 130.000 άτομα να έχουν ήδη κλείσει το ραντεβού τους από τις πρώτες 24 ώρες. Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα μπορεί να εμβολιαστεί και με τα τέσσερα εγκεκριμένα από την ΕΕ σκευάσματα (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson), ενώ το μονοδοσικό Johnson & Johnson θα είναι διαθέσιμο από τις 5 Μαΐου.

Παράλληλα, εμβολιάζονται ήδη και μαζικά, οι ηλικιακές κατηγορίες 30-39 και 40-44, πλέον, με στόχο ο μισός, περίπου, πληθυσμός να έχει εμβολιαστεί μέχρι τον Ιούνιο. Σε αυτό, αναμένεται να συμβάλλει το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού εμβολιασμού για όλες τις ηλικιακές ομάδες, κάτι που υπολογίζεται ότι θα συμβεί τον Ιούνιο.

Σημειώνεται, επίσης, πως τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν εντός των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, των Νοσοκομείων Αρεταίειο και Αιγινήτειο, των δημόσιων δομών ΠΦΥ και των Τοπικών Ομάδων Υγείας, καθώς και των εμβολιαστικών κέντρων υψηλής δυναμικότητας που λειτουργούν υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, δύνανται να λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα (συμπεριλαμβανομένων και ημερών αργίας), με ωράριο από τις 7:00 π.μ. έως 24:00, σε δύο βάρδιες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ