Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε σημερινές του δηλώσεις άφησε«παράθυρο» ανοιχτό για διευρυμένο ωράριο στην εστίαση από τις 15 Μαΐου και μετά. «Ανοίγουμε την εστίαση αλλά ο ιός δεν έχει φύγει. Το σύνθημα ότι πέρασε ο κίνδυνος δεν έχει δοθεί» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ και συμπλήρωσε ότι «Κανένας δεν θέλει να περιορίσει την ελευθερία κανενός, αλλά πρέπει να κρατηθεί ο ιός υπό έλεγχο».

Ποιός είναι ο στόχος

Μέχρι έξι άτομα στα τραπέζια, με κωδικό 6 και αναχώρηση στις 22:45, υπενθύμισε ο υπουργός προσθέτοντας ότι με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου, στόχος είναι να ανακοινωθεί πιο διευρυμένο ωράριο.

Τέλος, κατέληξε λέγοντας πως «πάντα υπό την αίρεση ότι ο ιός θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία. Κάθε εβδομάδα θα συνεχίσει να συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Σήμερα δεν επιστρέφουμε στην παλιά μας ζωή κάνουμε ένα βήμα προς την κανονικότητα».

Τι ισχύει μέχρι στιγμής με τα ωράρια λειτουργίας - Πότε πρέπει να φύγουμε από το μαγαζί

Μία νέα μέρα για τον κλάδο της εστίασης ξεκινά καθώς εστιατόρια καφέ και μπαρ ανεβάζουν ρολά και περιμένουν υποδεχτούν τους πρώτους  πελάτες μετά από 6 μήνες από όταν είχαν αναγκαστεί να κλείσουν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Βέβαια, αυτό το άνοιγμα θα γίνει κάτω από αυστηρούς κανόνες και ένας από αυτούς θα είναι το μειωμένο ωράριο

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έχουν γίνει γνωστά όλα τα καταστήματα της εστίασης θα πρέπει να έχουν κλείσει το αργότερο 22:45, καθώς στις 23:00 ξεκινάει η απαγόρευση κυκλοφορίας. Οι επιχειρηματίες θα μπορούν να ανοίγουν τα καταστήματα τους από το πρωί.

Με ποιόν κωδικό θα πηγαίνουμε σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ

Όπως έχει γίνει γνωστό, όσοι πολίτες θα θελήσουν να επισκεφτούν κάποιο κατάστημα εστίασης θα πρέπει να στείλουν τον κωδικό «6» στο 13033.

Στα καταστήματα δεν θα παίζει μουσική προς απογοήτευση πολλών, ενώ το ωράριο λειτουργίας θα είναι μέχρι τις 22:45 καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 23:00 το βράδυ με 05:00 το πρωί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA