Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι ημέρες μετά από το Πάσχα αποτελούν τα βήματα προς την ολική άρση του lockdown και την επιστροφή στην κανονικότητα, με σύμμαχο πάντα το εμβόλιο. Η αρχή έγινε με την εστίαση που από τη Δευτέρα του Πάσχα λειτουργεί και πάλι, ενώ η συνέχεια θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα με τα σχολεία.

Την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Μαΐου, έπειτα από περίπου έξι μήνες οι μαθητές των Γυμνασίων θα επιστρέψουν και πάλι στα θρανία τους, ενώ το ίδιο θα συμβεί μετά από σχεδόν τρεις μήνες για τους μαθητές των Δημοτικών αλλά και των Νηπιαγωγείων.

Όπως συμβαίνει και στα Λύκεια που άνοιξαν και πάλι πριν από το Πάσχα, εκπαιδευτικοί και μαθητές θα υποβάλλονται σε self test.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις ενώ η σχολική χρονιά παρατείνεται μέχρι τις 25 Ιουνίου για Νηπιαγωγεία και Δημοτικά και μέχρι τις 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Το άνοιγμα των σχολείων εντάσσεται στο χρονοδιάγραμμα για την έξοδο από το lockdown.

Η αρχή έγινε με την εστίαση, και το μεγάλο «ραντεβού» είναι το Σάββατο 15 Μαΐου καθώς τότε ανοίγει ο τουρισμός ενώ μετά από έξι μήνες θα επιτραπούν και πάλι οι μετακινήσεις εκτός νομού.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA