Μενού
  • Α-
  • Α+

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στην ηλικιακή ομάδα των 45-49 ετών, που άνοιξε το Μεγάλο Σάββατο, μέσα στα πρώτα 24ωρα είχαν κλείσει ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού περίπου 340.000 συμπολίτες μας, όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του Open.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, που επισκέφτηκε τη Δευτέρα του Πάσχα (μαζί με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου) μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στα Μελίσσια, η επιχείρηση «Ελευθερία» προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και πλέον όλοι οι πολίτες άνω των 30 ετών μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι από τον Ιούνιο θα μπορούν να εμβολιάζονται και άτομα κάτω των 30 ετών, τότε φαντάζει εφικτός ο στόχος για μερική ανοσία 50% μέχρι το τέλος Ιουνίου και 80% τον Σεπτέμβριο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, στο ρεπορτάζ του Open.

Αρχίζει η 3η φάση της επιχείρησης «Ελευθερία» - Στη «μάχη» και το εμβόλιο της J&J

Θα πρέπει να τονιστεί ότι από σήμερα, Τετάρτη 5 Μαΐου, προστίθεται στην εμβολιαστική αλυσίδα και ο κρίκος με το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Ουσιαστικά ο Μάιος είναι ο μήνας που ξεκινά η τρίτη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία», όπως έχει ονομαστεί ο εμβολιασμός των πολιτών κατά της COVID-19.

Από 5 Μαΐου αυξάνεται η δυναμικότητα του συστήματος με την ανάπτυξη στο σύνολο 1.500 εμβολιαστικών κέντρων με στόχο να γίνουν μέχρι και 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και τον Ιούνιο μέχρι τα 4 εκατομμύρια εμβολιασμοί. Σε σχέση με τις παραδόσεις για τους επόμενους δύο μήνες, από την εταιρεία Pfizer αναμένονται 2.150.000 δόσεις το Μάιο και 2.425.000 τον Ιούνιο. Από την εταιρεία Moderna η Ελλάδα θα παραλάβει 354.000 το Μάιο και 308.000 τον Ιούνιο. Αντίστοιχα, από την εταιρεία Johnson & Johnson, 300.000 δόσεις το Μάιο, 960.000 δόσεις τον Ιούνιο ενώ η AstraZeneca δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τις παραδόσεις του επόμενου διμήνου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA