Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το SMS στο 13033 να ισχύει μόνο για τους Έλληνες πολίτες αλλά όχι για τους τουρίστες που αναμένονται στη χώρα μετά το άνοιγμα στις 15 Μαΐου ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 με αφορμή το άνοιγμα της εστίασης και το ενδεχόμενο τροποποίησης στο ωράριο λειτουργίας σε καφετέριες και εστιατόρια, ο υπουργός επισήμανε ότι μέχρι τις 15 Μαΐου που θα ανοίξει ο τουρισμός δύσκολα θα αλλάξει κάτι.

«Μέχρι τις 15 Μαΐου που ανοίγει ο τουρισμός θα ισχύσει, για μετά δεν έχουμε αποφασίσει. Θα το συζητήσουμε» είπε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς εκ νέου για το αν οι τουρίστες θα πηγαίνουν κανονικά στα εστιατόρια, ενώ εμείς θα πρέπει να στέλνουμε SMS στο 13033, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Αυτό θα το δούμε μετά τις 15 Μαΐου [...] Επειδή όμως το ακούω πολύ αυτό, θα ήθελα να ρωτήσω αυτούς που το λένε, θέλουμε μήπως να μην έρθουν οι τουρίστες στην Ελλάδα;» διερωτήθηκε.

Ο Γιώργος Παπαδάκης εξέφρασε την διαφωνία του, λέγοντας πως δεν γίνεται να είναι η Ελλάδα ασφαλής για τους τουρίστες και όχι για τους πολίτες της χώρας με τον κ. Γεωργιάδη να εξηγεί ότι «αυτοί που θα έρχονται θα έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Όπως ξέρετε, η επιτροπή θα αποφασίσει βαθμούς ελευθερίας και για τους εδώ εμβολιασμούς».

Εν αναμονή οι τουρίστες – Περιορισμένες οι κρατήσεις στη Μύκονο

Εν αναμονή βρίσκονται οι τουρίστες για το πώς θα εξελιχθούν οι εμβολιασμοί αλλά και για το πώς θα λειτουργήσει η εστίαση, προκειμένου να κάνουν τις κρατήσεις τους στη Μύκονο, σύμφωνα με τον Γιώργο Μπράμη, ιδιοκτήτη επιχείρησης ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, που μίλησε στο Mega. «Υπάρχουν προκρατήσεις για το νησί, αλλά ο κόσμος περιμένει να δει τι θα γίνει με τον εμβολιασμό, και πώς θα προχωρήσει η κατάσταση με την εστίαση για να προχωρήσει σε κρατήσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπράμης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA