Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Γιάννης Λαγός κρατείται από την περασμένη Πέμπτη (29/4) σε φυλακές του Βελγίου. Ο χρυσαυγίτης Ευρωβουλευτής εκτίει ποινή 13 ετών, ωστόσο σε ηχητικό που δημοσιεύεται στο YouTube διατυπώνει παράπονα για τις συνθήκες κράτησης του.

«Ζω 23 ώρες σε ένα κελί, 2,20 Χ 3.20. Νερό δεν μπορούμε να πιούμε από μπουκάλι, δεν έχουμε ποτήρι και αναγκαζόμαστε να πιούμε από τη βρύση, που υπάρχει μέσα στην τουαλέτα. Δεν έχω μαξιλάρι, δεν είχα καθαρά ρούχα για 7 ημέρες. Δεν μου έχουν επιτρέψει να παραγγείλω ούτε ένα αντικείμενο από την καντίνα προκειμένου να έχω κάτι να φάω ή να πιω», ακούγεται να λέει ο Γιάννης Λαγός.

«Δεν μου είχαν επιτρέψει πάνω από 6 μέρες τώρα να βάλω χρήματα στο κινητό τηλέφωνο για να έχω μια επικοινωνία με τους δικούς μου ανθρώπους και να μπορέσω να μιλήσω», αναφέρει και τονίζει ότι «δεν τα λέω για να με λυπηθεί κανείς, τα λέω για να γίνουν γνωστά», συνεχίζει.

«Δεν με ενδιαφέρει εάν θα ζήσω ή αν θα πεθάνω»

«Βρίσκομαι σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας, μέσα σε μία πτέρυγα όπου το 95% είναι Άραβες και κραυγάζουν κάθε βράδυ - γιατί τώρα πλησιάζει το ραμαζάνι - Αλλάχ Ακμπάρ και έχουν όλα τα δικαιώματα και εγώ είμαι εδώ και μιλάω για Ελλάδα και για ορθοδοξία. Αν αυτοί που με φυλάκισαν, νομίζουν ότι θα με κάνουν να φοβηθώ, είναι πολύ γελασμένοι. Δεν με ενδιαφέρει ούτε εάν θα ζήσω ούτε αν θα πεθάνω», ξεκαθαρίζει ο καταδικασμένος Ευρωβουλευτής.

https://www.youtube.com/watch?v=QGAwH815P8w
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA