Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πώς θα ανοίξουν τη Δευτέρα όλα τα σχολεία

Επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίου τη Δευτέρα 10 Μαΐου

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία όλων των βαθμίδων (Πηγή: Eurokinissi)
Ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία όλων των βαθμίδων (Πηγή: Eurokinissi)

Μετά τους μαθητές του Λυκείου, που επέστρεψαν στα θρανία πριν από το Πάσχα, τη Δευτέρα 10 Μαΐου - και μετά από περίπου 3 μήνες - επιστρέφουν και οι μαθητές των υπόλοιπων βαθμίδων.

«Όπλο» για την επιστροφή των μαθητών τα self-tests

«Όπλο» για την επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση είναι τα self test, που είναι ήδη διαθέσιμα στα φαρμακεία. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μπορέσουν να προμηθευτούν αυτή την εβδομάδα μόνο ένα τεστ, το οποίο θα πρέπει να κάνουν την Κυριακή, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα θα προμηθεύονται δύο self test εβδομαδιαίως.

Ποια θα είναι τα μέτρα προστασίας στα σχολεία;

Εκτός από τη διενέργεια των self tests κατ' οίκον, στα σχολεία θα ισχύουν κανονικά όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Δηλαδή θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, οι μαθητές θα κάνουν διαφορετικά διαλείμματα ανά ομάδες, ενώ σταθερές θα είναι οι ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες. Ακόμα προβλέπονται η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί αιθουσών και κοινόχρηστων χώρων, οι τακτικοί αερισμοί των χώρων, καθώς επίσης και ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.

Σημειώνεται ότι τα μαθήματα ολοκληρώνονται φέτος στις 11 Ιουνίου για γυμνάσια - λύκεια και στις 25 του ίδιου μήνα για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #Σχολεία #Self Test #Μέτρα