Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ζέττα Μακρή για self test: Μείωση μισθού σε εκπαιδευτικούς - αρνητές

Μείωση μισθού ή και άλλες βαρύτερες ποινές περιμένουν τους εκπαιδευτικούς που αρνηθούν τα self τεστ, είπε η Ζέττα Μακρή

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου επιστρέφουν στα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί των υπολοίπων βαθμίδων, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να υποβληθούν σε self test. Εάν αρνηθούν τα τεστ, όπως είπε υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, θα υπάρξουν πειθαρχικές ποινές, που μπορεί να είναι ακόμη και η μείωση μισθού.

Διευκρίνισε, επίσης, πως αν κάποιος εκπαιδευτικός αρνηθεί να κάνει το διαγνωστικό τεστ, «υπάρχει ρητή πρόβλεψη» να υπάρχουν πειθαρχικές ποινές (από έγγραφη επίπληξη έως και μείωση μισθού ή και οριστική αποβολή) και η πρόβλεψη αυτή ισχύει για όλους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που υποχρεούνται να κάνουν το τεστ.

Σε κάθε περίπτωση, η υφυπουργός υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν οι προβλεπόμενες ποινές για τις οποίες θα αποφασίζει το πειθαρχικό συμβούλιο όπου θα παραπέμπονται.

Σχετική εγκύκλιος έχει σταλεί από το υπουργείο Παιδείας και στην οποία αναφέρονται και οι κυρώσεις που θα έχουν όσοι εκπαιδευτικοί δεν κάνουν ή δεν καταχωρήσουν το self test.

Οι κυρώσεις για μαθητές που δεν κάνουν το τεστ

Οι κυρώσεις για τους μαθητές είναι απουσίες ή αποβολές, συμπλήρωσε. Σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η υφυπουργός εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί τέτοιο μέτρο.

Θα έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί τα απαραίτητα self test οπωσδήποτε τη Δευτέρα, προκειμένου να μπουν στα σχολεία, ξεκαθάρισε η υφυπουργός. Όπως διαβεβαίωσε, ακόμη και σήμερα με τον ΑΜΚΑ τους, θα μπορούν να τα παραλάβουν.

Η κα Μακρή τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας για να ανοίξουν τα ΑΜΚΑ και να προμηθευτούν self test και οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών φροντιστηρίων.

Επιστροφή στις τάξεις για γυμνάσια, δημοτικά

Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα 10 Μαΐου επιστρέφουν στα δια ζώσης μαθήματα οι μαθητές των γυμνασίων, δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν self test.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Self Test #Σχολεία #Εκπαιδευτικός