Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Lockdown: Οριστικό τέλος σε click away και click inside στις 14 Μαΐου

Η 14η Μαΐου θα είναι η τελευταία ημέρα που θα κάνουμε τις αγορές μας με click away και click inside καθώς βαδίζουμε προς την οριστική άρση του lockdown

Στις 14 Μαΐου τελειώνουν το click away και το click inside με τα οποία κάνουμε τα ψώνια μας στα καταστήματα, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 για τα επόμενα βήματα της σταδιακής άρσης του lockdown.

Δεν θα υπάρχει αυτή η διαδικασία στις 15 του μήνα, ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι οι περιορισμοί στον αριθμό των πελατών στα μαγαζιά θα μας συνοδεύουν για πολύ καιρό ακόμα.

Ο κ. Σταμπουλίδης είπε ακόμη ότι θα επανεξαταστούν συνολικά τα SMS στο 13033 ενώ όσον αφορά το τρίωρο που έχουν στη διάθεση τους οι καταναλωτές για τις αγορές τους, προς το παρόν δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την Τετάρτη (5/5), ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε μιλήσει στην εκπομπή Live News και είχε ουσιαστικά «φωτογραφήσει» την κατάργηση των SMS από τις 15 Μαΐου.

7.000 έλεγχοι στην αγορά

Αναφορικά με τους ελέγχους των αρμοδίων αρχών, ο γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή τόνισε στο ΘΕΜΑ 104,6 ότι αυτήν την εβδομάδα «έχουμε σαρώσει» την αγορά και διαπιστώθηκε ότι είναι «καλή» η γενική εικόνα στην εστίαση. Σε σύνολο 7.000 ελέγχων διαπιστώθηκαν 205 παραβάσεις, οι οποίες αφορούσαν τη χρήση μάσκας κυρίως από πελάτες κατά τη διάρκεια της αναμονής.

Lockdown: Τι θα «ανοίξει» τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με ό,τι έχει ανακοινωθεί μέχρι τώρα τις επόμενες ημέρες θα επανεκκινήσουν μία σειρά από δραστηριότητες.

  • 8 Μαΐου: μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
  • 8 Μαΐου: επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες.
  • 10 Μαΐου: επαναλειτουργούν λύκεια, γυμνάσια, δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία.
  • 10 Μαΐου: επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.
  • 10 Μαΐου: ανοίγουν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων.
  • 15 Μαΐου: επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.
  • 15 Μαΐου: «ανοίγει» ο τουρισμός
  • 17 Μαΐου: επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Παναγιώτης Σταμπουλίδης #αγορά #Εστίαση #Lockdown #Καταστήματα #sms 13033

Best of Internet