Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα απίστευτο περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς συνέβη στο λεωφορείο της γραμμής του ΟΑΣΑ Α11 στο κέντρο της Αθήνας, αφού ο οδηγός σήκωσε έναν μετανάστη με το έτσι θέλω, κάνοντας επίδειξη ισχύος και λέγοντας ότι έχει το κουμάντο. Το συμβάν ξεκίνησε όταν μία επιβάτης απαίτησε από έναν μετανάστη να καθίσει στη διπλανή θέση, παρότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Η συγκεκριμένη επιβάτης ζήτησε μάλιστα την παρέμβαση του οδηγού, ο οποίος αφού σταμάτησε το λεωφορείο, απευθύνθηκε με άκρως επιθετικό και επιτακτικό ύφος στον μετανάστη και κάνοντας επίδειξη εξουσίας, ζήτησε από τον άνδρα να σηκωθεί για να κάτσει. Στο βίντεο που δημοσίευσε το Sputnik.gr, διακρίνεται ο οδηγός να λέει στον μετανάστη, «σήκω πάνω να κάτσει η κυρία, εδώ κουμάντο κάνω εγώ. Σήκω πάνω τώρα γιατί εδώ κουμάντο κάνω εγώ. Δεν θα πεις εσύ σε κανέναν δεν θα κάτσει. Σήκω πάνω να κάτσει η κυρία. Σήκω να κάτσει η κυρία. Σήκω πάνω τελείωνε».

Μάλιστα προς το τέλος του βίντεο ο οδηγός λέει στον άνδρα «Τι κοιτάς;», ενώ διακρίνονται συνεπιβάτες του μετανάστη να συμφωνούν και να επικροτούν τη στάση του οδηγού, με ένα εξ αυτών να λέει: «Τελείωνε, καλά σου λέει προχώρα». Επιπλέον η γυναίκα που πρωτοστάτησε στο συμβάν λέει στον μετανάστη «κάλο στο μυαλό έχεις» και στη συνέχεια να λέει σε έναν κύριο που ήταν λίγο πιο δίπλα ότι σιχαίνεται να κάτσει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA