Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Οδηγός λεωφορείου για την επίθεση στον μετανάστη: Καθόταν σε δύο θέσεις

Οδηγός λεωφορείου του ΟΑΣΑ σταμάτησε το όχημα και ζήτησε σε επιτακτικό τόνο από μετανάστη να σηκωθεί από τη θέση του γιατί όπως είπε, «εδώ κουμάντο κάνω εγώ» - Πώς υπερασπίστηκε την θέση του

Eνα απίστευτο περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς συνέβη στο λεωφορείο της γραμμής του ΟΑΣΑ Α11 στο κέντρο της Αθήνας, αφού ο οδηγός σήκωσε έναν μετανάστη με το έτσι θέλω, κάνοντας επίδειξη ισχύος και λέγοντας ότι έχει το κουμάντο. Το συμβάν ξεκίνησε όταν μία επιβάτης απαίτησε από έναν μετανάστη να καθίσει στη διπλανή θέση, παρότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

O ίδιος ο οδηγός, μιλώντας στην κάμερα του Mega, υπερσπίστηκε τον εαυτό του αναφέροντας ότι ο μετανάστης καθόταν σε δύο θέσεις και δεν άφηνε να κάτσει μια κυρία που στεκόταν όρθια.  «Εκεί που οδηγούσα, ήρθε μία κυρία ηλκιωμένη, η οποία μου είπε ότι έχει κάνει εγχείρηση στην μέση και πρέπει να κάτσει. Ζήτησε να κάτσει στην δίπλα θέση που ήταν κενή και δεν την άφησε να περάσει. Δεν ήταν ρατσιστικό το επεισόδια, το 70% των επιβατών μας είναι αλλοδαποί», υποστήριξε. 

Τι προηγήθηκε

Στο βίντεο που δημοσίευσε το Sputnik.gr, διακρίνεται ο οδηγός να λέει στον μετανάστη, «σήκω πάνω να κάτσει η κυρία, εδώ κουμάντο κάνω εγώ. Σήκω πάνω τώρα γιατί εδώ κουμάντο κάνω εγώ. Δεν θα πεις εσύ σε κανέναν δεν θα κάτσει. Σήκω πάνω να κάτσει η κυρία. Σήκω να κάτσει η κυρία. Σήκω πάνω τελείωνε».

Μάλιστα προς το τέλος του βίντεο ο οδηγός λέει στον άνδρα «Τι κοιτάς;», ενώ διακρίνονται συνεπιβάτες του μετανάστη να συμφωνούν και να επικροτούν τη στάση του οδηγού, με ένα εξ αυτών να λέει: «Τελείωνε, καλά σου λέει προχώρα». Επιπλέον η γυναίκα που πρωτοστάτησε στο συμβάν λέει στον μετανάστη «κάλο στο μυαλό έχεις» και στη συνέχεια να λέει σε έναν κύριο που ήταν λίγο πιο δίπλα ότι σιχαίνεται να κάτσει.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Οδηγός #Λεωφορεία #ρατσισμός #Μετανάστες