Μενού
  • Α-
  • Α+

Το σενάριο για επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών από τις 17 Μαΐου επιβεβαιώθηκε, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, στην οποία ανακοινώθηκε το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα εξόδου από το lockdown.

«Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ανοίγουν τελικά στις 17 Μαΐου, προκειμένου να μην υπάρξει μαζικό άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών, σταθμίζοντας τα δεδομένα και ελλείψει της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στις συγκεκριμένες ηλικίες των παιδιών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Την ίδια ημέρα (17/5) επανεκκινούν εργαστηριακές και πρακτικές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, η δια ζώσης λειτουργία σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος μαθητείας ΕΠΑΛ

Μια εβδομάδα νωρίτερα, τη Δευτέρα 10/5, ανοίγουν νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια. «Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, καθηγητές) καλούνται να προσέλθουν έχοντας βεβαίωση αρνητικού τεστ. Τα self test διατίθενται δωρεάν και διενεργούνται πριν από την έναρξη μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης. δρώντας συμπληρωματικά στο υφιστάμενο πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτική χρήση μάσκας και διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τέλος, από 10 Μαΐου επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών, που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA