Μενού
  • Α-
  • Α+

Η μαφιόζικη ενέδρα θανάτου που έστησαν άγνωστοι σε 54χρονο επιχειρηματία της Ζακύνθου το πρωί της Παρασκευής (7/5) αποδείχθηκε και πάλι μοιραία, αυτή τη φορά για τον ίδιο. Πριν από περίπου ένα χρόνο είχαν επιχειρήσει και πάλι να τον σκοτώσουν, ωστόσο αστόχησαν και έπεσε νεκρή η 37χρονη σύζυγός του

Για ένα «συμβόλαιο θανάτου» άψογα οργανωμένο και εκτελεσμένο μιλούν στο reader.gr έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας, που έχουν γνώση των ερευνών για τη δολοφονία του Δ.Κ. στο κέντρο της Ζακύνθου. Μία δολοφονία σε ώρα αιχμής (11:30 το πρωί), σε πολυσύχναστο σημείο (στη συμβολή των οδών Φιλικών και Κολυβά), μπροστά στα μάτια αρκετών (τραυματίστηκε πολιτικός μηχανικός από θραύσμα σφαίρας λόγω της κοντινής απόστασης) και χωρίς κανέναν ενδοιασμό για το γεγονός ότι το θύμα είχε συνοδό ασφαλείας μαζί (απλώς έπεσε κάτω για να καλυφθεί από τις σφαίρες). Ο εκτελεστής και ο οδηγός του μικρού ασημί οχήματος με τα φιμέ τζάμια, έδειξαν απίστευτη ψυχραιμία τόσο την ώρα που το Kalashnikov «ξερνούσε» μολύβι και φωτιά, όσο και κατά τη διαφυγή. 

Γιατί επέλεξαν μικρό όχημα

Όποιος έχει πάει στη Ζάκυνθο γνωρίζει ότι ένα από τα χαρακτηριστικά του νησιού είναι τα στενά δρομάκια, στα οποία μπορεί κανείς εύκολα να χαθεί, καθώς επίσης και ότι υπάρχει αρκετός κόσμος ακόμη και τώρα, εν μέσω μερικού lockdown. Γι’ αυτό και επέλεξαν το συγκεκριμένο όχημα: μικρό σε μέγεθος άρα πιο ευκίνητο, «αδιάφορο» όσον αφορά την εμφάνιση για να μην τραβάει τα βλέμματα. Για τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών, θεωρείται δεδομένο ότι οι δράστες για μέρες είχαν γυρίσει σπιθαμή προς σπιθαμή το κέντρο της Ζακύνθου, για να έχουν διαθέσιμο κάθε πιθανό δρομολόγιο διαφυγής. 

Άριστη οργάνωση δείχνει και το γεγονός ότι είχαν φροντίσει για την κλοπή σκάφους, με το οποίο διέφυγαν από τη νότια πλευρά του νησιού, ενώ με χαρακτηριστική ψυχραιμία έβαλαν φωτιά στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν, αφήνοντας μέσα και το όπλο. Πρόκειται για ένα στοιχείο που ενδεχομένως να δείχνει ότι πρόκειται για ποινικούς γνωστούς στις ελληνικές Αρχές (πιθανότατα Αλβανούς ή πρώην Σοβιετικούς), καθώς λόγω και των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού κάθε άτομο που εισέρχεται στη χώρα «φακελώνεται». 

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ολοκλήρωση του «συμβολαίου θανάτου» που υπήρχε σε βάρος του 54χρονου Δ.Κ., όταν τον Ιούνιο του 2020 είχαν αποπειραθεί να τον δολοφονήσουν στην τοποθεσία Λιθάκια. Τότε είχε πέσει νεκρή από τις σφαίρες η 37χρονη σύζυγος του (επίσης επιχειρηματίας του νησιού), με τον ίδιο να τραυματίζεται βαριά, αλλά να γλιτώνει. Γι’ αυτό και από τότε κυκλοφορούσε με συνοδό ασφαλείας, που όμως δεν πρόλαβε να αντιδράσει στη θέα του Kalashnikov.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA