Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα απίστευτο περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς συνέβη στο λεωφορείο της γραμμής του ΟΑΣΑ Α11 στο κέντρο της Αθήνας, αφού ο οδηγός σήκωσε έναν μετανάστη με το έτσι θέλω, κάνοντας επίδειξη ισχύος και λέγοντας ότι έχει το κουμάντο. Το συμβάν ξεκίνησε όταν μία επιβάτης απαίτησε από έναν μετανάστη να καθίσει στη διπλανή θέση, παρότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. O ίδιος ο οδηγός, μιλώντας στην κάμερα του Mega, υπερσπίστηκε τον εαυτό του αναφέροντας ότι ο μετανάστης καθόταν σε δύο θέσεις και δεν άφηνε να κάτσει μια κυρία που στεκόταν όρθια. 

Όπως επισημαίνει ο ΟΣΥ, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του , «έχουν ήδη ενεργοποιηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες», ενώ προειδοποιεί ότι «βασικός στόχος είναι η ασφαλής και ποιοτική μεταφορά του επιβατικού κοινού και ενημερώνει ότι σε περιπτώσεις, όπως η ανωτέρω, εφόσον διαπιστώνεται εμπλοκή υπαλλήλου της Εταιρείας, οι κυρώσεις είναι βαρύτατες».

Υπενθυμίζεται ότι χθες το μεσημέρι, οδηγός λεωφορείου επιτέθηκε λεκτικά σε μετανάστη, τον οποίο υποχρέωσε να σηκωθεί από την θέση του για να καθίσει Ελληνίδα επιβάτιδα του λεωφορείου.

Τέλος, στην ανακοίνωση του ΟΣΥ, υπογραμμίζεται ότι η συμπεριφορά του οδηγού «δεν συνάδει καθ’ ουδεμία περίπτωση με τις αξίες της Εταιρείας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΣΥ:

Με αφορμή περιστατικό που προβάλλεται σε βίντεο, στο οποίο φέρεται εργαζόμενος της Ο.ΣΥ. Α.Ε. να συμπεριφέρεται με τρόπο που δεν συνάδει καθ’ ουδεμία περίπτωση με τις αξίες της Εταιρείας, η Ο.ΣΥ. Α.Ε. επαναλαμβάνει ότι καταδικάζει κάθε συμπεριφορά που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τις αρχές της και διαβεβαιώνει το επιβατικό κοινό και τους πολίτες ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες.

Πώς δικαιολογήθηκε ο οδηγός 

O ίδιος ο οδηγός, μιλώντας στην κάμερα του Mega, υπερσπίστηκε τον εαυτό του αναφέροντας ότι ο μετανάστης καθόταν σε δύο θέσεις και δεν άφηνε να κάτσει μια κυρία που στεκόταν όρθια. 

«Εκεί που οδηγούσα, ήρθε μία κυρία ηλκιωμένη, η οποία μου είπε ότι έχει κάνει εγχείρηση στην μέση και πρέπει να κάτσει. Ζήτησε να κάτσει στην δίπλα θέση που ήταν κενή και δεν την άφησε να περάσει. Δεν ήταν ρατσιστικό το επεισόδια, το 70% των επιβατών μας είναι αλλοδαποί», υποστήριξε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA