Μενού
  • Α-
  • Α+

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοαρκαρνανίας, γίνονται συνεχόμενες συσκέψεις από το πρωί στο Αγρίνιο υπό τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, τον Περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, τον δήμαρχο Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου και τη συμμετοχή και άλλων τοπικών φορέων.

Θέμα της έκτακτης σύσκεψης, η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία και η ετοιμότητα του υγειονομικού συστήματος για τυχόν έξαρση νοσηλειών. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν υπάρχει σημαντική αύξηση στις εισαγωγές, ωστόσο, το νοσοκομείο θωρακίζεται για να είναι πλήρως σε ετοιμότητα. 

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείου του Αγρινίου, αποφασίστηκε:

  • Επιχειρησιακή επικαιροποίηση του νοσοκομείου
  • Ανάπτυξη κλινών κορονοϊού
  • Γενική επιφυλακή

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Αγρινίου, όπου ελήφθη απόφαση για ​αντιμετώπιση και λήψη μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα.

Σε «βαθύ κόκκινο» το Μεσολόγγι - Κλειστά έως τις 12 Μαΐου τα σχολεία

Εν τω μεταξύ, το Μεσολόγγι έχει μπει στο «βαθύ κόκκινο». Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού έχει πενταπλασιαστεί τις τελευταίες μέρες. Στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» της πόλης, δεν υπάρχει κλίνη covid και όσες περιπτώσεις εντοπίζονται, μεταφέρονται στην Πάτρα ή το Αγρίνιο. Διαγνωστικά τεστ γίνονται συνεχώς και υπάρχει ο φόβος ότι τις επόμενες μέρες θα σημειωθεί ακόμα μεγαλύτερη αύξηση, που αποδίδεται στη μη τήρηση των μέτρων κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. 

Με απόφαση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα ειδικά σχολεία του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά έως την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021.

Με την υπ’ αριθμ. 613/2021 απόφαση του Δημάρχου όπου λαμβάνονται υπόψη το ΦΕΚ της 8ης Μαΐου, οι διατυπωμένες απόψεις αρμοδίων εκπροσώπων φορέων όπως της Διοίκησης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας, της εκπαιδευτικής κοινότητας και της εισήγησης του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, αποφασίζεται η διακοπή των μαθημάτων των σχολείων έως την Τετάρτη οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.

«Ο Δήμος και η Επιτροπή Υγείας από την προηγούμενη εβδομάδα και συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα εισηγήθηκαν την αναστολή του ανοίγματος των σχολείων. Μπρος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και τη διασπορά που είναι μεγάλη ακόμη και στην εκπαιδευτική κοινότητα με στάση ευθύνης αποφασίσαμε να μην ανοίξουν τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη. Η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών πρέπει να προασπιστεί. Καλώ όλους τους συνδημότες να επιδείξουν την μέγιστη δυνατή προσοχή», τόνισε ο Κώστας Λύρος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA