Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο προερχόμενος από τη Χρυσή Αυγή, καταδικασθείς Γιάννης Λαγός, αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα άμεσα, ίσως και την Παρασκευή όπως μετέδωσε o τηλεοπτικός σταθμός OPEN.

Υπενθυμίζεται ότι η βελγική δικαιοσύνη ενέκρινε την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. Το προδικαστικό τμήμα του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες έκρινε πως πρέπει να εκδοθεί στη χώρα μας. Ο καταδικασμένος ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός – αν δεν ασκήσει το δικαίωμα στην έφεση - αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα στις αμέσως επόμενες ημέρες. 

Προς το παρόν βρίσκεται στις φυλακές St Gilles στις Βρυξέλλες.

Παράπονα για τις φυλακές στο Βέλγιο - «Το 95% είναι Άραβες»

Παράπονα για τις συνθήκες κράτησής του έχει εκφράσει ο Γιάννης Λαγός λέγοντας ότι: «Ζω 23 ώρες σε ένα κελί, 2,20 Χ 3.20. Νερό δεν μπορούμε να πιούμε από μπουκάλι, δεν έχουμε ποτήρι και αναγκαζόμαστε να πιούμε από τη βρύση, που υπάρχει μέσα στην τουαλέτα. Δεν έχω μαξιλάρι, δεν είχα καθαρά ρούχα για 7 ημέρες. Δεν μου έχουν επιτρέψει να παραγγείλω ούτε ένα αντικείμενο από την καντίνα προκειμένου να έχω κάτι να φάω ή να πιω».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA