Μενού
  • Α-
  • Α+

Ξεκάθαρος ήταν ο καθηγητής πνευμονιολογίας εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος αναφορικά με τον θάνατο 68χρονης στην Πέλλα μετά από τον εμβολιασμό της κατά του κορονοϊού.

«Δεν είναι από το εμβόλιο αυτές οι παρενέργειες. Καταρχήν να πω συλλυπητήρια στην οικογένεια που έχασε τον άνθρωπό της. Ιδίως ένας αιφνίδιος θάνατος είναι κάτι πολύ δυσβάσταχτο. Όσον αφορά το επιστημονικό κομμάτι της συζήτησης, έχουν γίνει εκατομμύρια εμβολίων αυτή τη στιγμή στον κόσμο, έχουμε πάρει πάνω από 1 δισ. δόσεις και δεν έχουν εμφανιστεί θάνατοι μετά το εμβόλιο της Pfizer, που να συνδέονται με το εμβόλιο. Είναι προφανές ότι έχουν υπάρξει άνθρωποι που έχουν πεθάνει χρονικά σε εποχή μεταγενέστερη της χορήγησης του εμβολίου. Αυτό δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, το εμβόλιο δεν μας κάνει αθάνατους. Για να αρχίσουμε όμως να συζητούμε εάν το εμβόλιο ευθύνεται για τους θανάτους πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση και κατά τη διάρκεια της πλήρους διερεύνησης της αιτίας θανάτου θα πρέπει να συνδεθεί καθ' οιονδήποτε τρόπο με τη χορήγηση του εμβολίου. Μέχρι τώρα πάντως, μετά από εκατομμύρια δόσεις εμβολίων που έχουν γίνει δεν έχει υπάρξει καμία σύνδεση θανάτου με το εμβόλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Alpha.

Ερωτώμενος σχετικά με τα συμπτώματα που είχε η 68χρονη στην Πέλλα (δύσπνοια, παράλυση άκρων κλπ) κι αν αυτά συμπεριλαμβάνονται στις παρενέργειες του εμβολίου της Pfizer, ο κ. Βασιλακόπουλος απάντησε αρνητικά: «Όχι, δεν είναι οι συνήθεις παρενέργειες. Αυτές είναι μία αίσθηση κακουχίας, κεφαλαλγία, πυρετός... Αλλά μετά από έναν εμβολιασμό ένας άνθρωπος μπορεί να νιώσει διάφορα πράγματα. Όμως πριν κάνουμε οποιαδήποτε συσχέτιση πρέπει πρώτα να δούμε από ποια αιτία πέθανε η συμπολίτισσα μας. Μπορεί να έπαθε ένα έμφραγμα η γυναίκα, μπορεί να έγινε ο,τιδήποτε. Μιλάμε τώρα κάνοντας μόνο υποθέσεις, Νομίζω πως πρέπει πρώτα να περιμένουμε τι θα πουν οι ιατροδικαστές στην άμεση εξέταση, τι θα βγάλουν εκτων υστέρων οι ιστολογικές και οι τοξικολογικές εξετάσεις κι αφού έχουμε όλα αυτά τα στοιχεία, να προσπαθήσουμε να τα συνδέσουμε με το ιστορικό της θανούσης και να βρούμε τα ακριβή αίτια».

Κατέθεσε μήνυση η οικογένειά της

Την προσεχή Τρίτη αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για μια γυναίκα που εμβολιάστηκε στις 4 Μαΐου κατά του κορονοϊού, στο τοπικό κέντρο Υγείας στην Πέλλα και την επόμενη μέρα κατέληξε.

Η γυναίκα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, είχε κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer. Ένιωσε παράλυση στα άκρα, έκανε εμετούς, ωστόσο οι γιατροί τη διαβεβαίωσαν ότι ήταν παρενέργεια από το εμβόλιο. Ωστόσο, άρχισε να επιδεινώνεται, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο χωρίς αισθήσεις διασωληνώθηκε και κατέληξε.

Η οικογένειά της υποστηρίζει ότι η 68χρονη δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA