Μενού
  • Α-
  • Α+

Προϋποθέσεις θα ισχύουν για τη μετακίνηση από νόμο σε νομό, μετά τις 14 Μαΐου όποτε και ανοίγουν μετακινήσεις και τουρισμός, μετά το lockdown λόγω κορονοϊού, όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, o κ. Αρκουμανέας ρωτήθηκε αν οι πολίτες θα μετακινούνται με self test, ωστόσο δεν το προσδιόρισε και είπε ότι όλα θα ανακοινωθούν αύριο Τετάρτη. Ο κ. Αρκουμανέας πρόσθεσε ότι και για τα ταξίδια με πλοίο, όπως και για τα οδικά θα ισχύει υγειονομικό πρωτόκολλο όπως και πέρυσι. Είπε επίσης ότι στα κρούσματα πλέον εντάσσονται και τα self test των μαθητών.

Αύριο Τετάρτη οι ανακοινώσεις για μετακινήσεις και ωράριο 

Την Τετάρτη 12 Μαΐου αναμένονται και νέες ανακοινώσεις, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε τη Δευτέρα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Μετά το πέρας του πρώτου Σαββατοκύριακου με εστίαση και ανοιχτές πλαζ, σειρά έχουν η διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας των πολιτών, η κατάργηση των sms, αλλά και η απελευθέρωση των μετακινήσεων εκτός νομού. 

Την Πέμπτη οι λεπτομέρειες για τον τουρισμό 

Το σχέδιο, τα υγειονομικά πρωτόκολλα και γενικότερα τις λεπτομέρειες για το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα, θα παρουσιάσει ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης. Ως γνωστόν, στις 14 Μαΐου η χώρα μας θα ανοίξει επίσημα τις πύλες της για να υποδεχθεί τουρίστες, γεγονός που μεταφράζεται ως το τελευταίο μεγάλο βήμα για την άρση του lockdown.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA