Μενού
  • Α-
  • Α+

Το σχέδιο για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού  των κατοίκων νησιών της Ελλάδας αναμένεται να παρουσιαστεί σε τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Το σχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί από τον Μάριο Θεμιστοκλέους και θα επικεντρωθεί στους εμβολιασμούς των κατοίκων σε νησιά άνω των 10.000 κατοίκων, με ειδικές αποστολές.

Με βάση πληροφορίες του Reader.gr, στην τηλεδιάσκεψη θα λάβουν μέρος ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Covid free τα ελληνικά νησιά 

Υπενθυμίζεται ότι στο σχέδιο για εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών εν όψει της τουριστικής περιόδου είχε κάνει εκτενή αναφορά η εφημερίδα Guardian. Το ρεπορτάζ αναφερόταν στον πλήρη εμβολιασμό των κατοίκων τουλάχιστον 69 νησιών του Αιγαίου. Το συγκεκριμένο σχέδιο εκπονείται με την συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων, ώστε να παραδοθούν χιλιάδες δόσεις εμβολίου σε κάθε νησί του Αρχιπελάγους. 

Ανοίγει ο τουρισμός 

Ο εμβολιασμός των νησιωτών είναι το μεγάλο βήμα με την προσδοκία για την αύξηση του τουρισμού. Το σχέδιο, τα υγειονομικά πρωτόκολλα και γενικότερα τις λεπτομέρειες για το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα, θα παρουσιάσει ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης. Ως γνωστόν, στις 14 Μαΐου η χώρα μας θα ανοίξει επίσημα τις πύλες της για να υποδεχθεί τουρίστες, γεγονός που μεταφράζεται ως το τελευταίο μεγάλο βήμα για την άρση του lockdown.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA