Μενού
  • Α-
  • Α+

Επίσημη πρώτη για τον ελληνικό τουρισμό σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, με τους πρώτους τουρίστες να έχουν ήδη φτάσει σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Η Μύκονος, η Σύρος, η Ρόδος, το Ηράκλειο Κρήτης και η Καλαμάτα, καλωσόρισαν τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Επίσης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχουν φτάσει Ιταλοί τουρίστες ενώ προσγειώθηκε και μία πτήση από το Λονδίνο, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1. 

Με αισιοδοξία για μία καλή σεζόν, αλλά και με πιο... επίσημες υποδοχές, τοπικοί άρχοντες αλλά και κάτοικοι υποδέχονται τους τουρίστες. Αναμφισβήτητα, στη Μύκονο η υποδοχή των ταξιδιωτών ήταν εντυπωσιακή! Το πρώτο αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο «Νησί των Ανέμων» ήταν της Qatar Airways. Από το πρωί βρίσκονταν στην πίστα προσγείωσης τα πυροσβεστικά οχήματα που δημιούργησαν τις υδάτινες αψίδες και ήχησαν τις σειρήνες τους για καλή τύχη στον τουρισμό του νησιού, σύμφωνα με το Mykonos Live Tv. 

https://mykonoslive.tv/external/player/index.php?video=1620984757

Η Qatar Airways ξεκινά απευθείας πτήσεις από τη Ντόχα και προς τη Μύκονο, διευρύνοντας τους ελληνικούς προορισμούς της. Η πτήση θα πραγματοποιείται 3 φορές την εβδομάδα, συνδέοντας το ελληνικό νησί με περισσότερες από 35 πόλεις στην Ασία και στη Μέση Ανατολή.

Γερμανοί και Ισραηλινοί στην Κρήτη 

Συνολικά την πρώτη μέρα του επίσημου «ανοίγματος» το πρόγραμμα έχει 15 πτήσεις, όπως είπε στο cretalive.gr o Αερολιμενάρχης Ηρακλείου, Γιώργος Πλιάκας, μιλώντας για «σημαντική μέρα» καθώς όπως είπε «επανερχόμαστε σταδιακά στην κανονικότητα».

https://www.youtube.com/watch?v=G3NhAhU_0mU

«Αγαπάμε την Ελλάδα και την Κρήτη, αισθανόμαστε ασφάλεια!» τόνισαν σε δηλώσεις του τουρίστες από το Ισραήλ και τη Γερμανία που έφτασαν, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης». 

Πρώτοι τουρίστες και στην Καλαμάτα 

Λίγο μετά τις 11 το πρωί προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας η πρώτη πτήση από το εξωτερικό που σηματοδοτεί και την έναρξη της τουριστικής περιόδου για τη Μεσσηνία. Η πτήση ξεκίνησε από το Μόναχο ήταν της Condor και μετέφερε 163 επιβάτες, ενώ το μεσημέρι θα ακολουθήσει πτήση της Edelweiss από τη Ζυρίχη. Στο αεροδρόμιο εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας υποδέχτηκαν τους τουρίστες, ενώ τους πρόσφεραν κεράσματα καθώς και ενημερωτικό υλικό, σύμφωνα με το tharronews.gr

https://www.youtube.com/watch?v=ctWOO2vw5sk

Αισιοδοξία και προβληματισμός στη Θεσσαλονίκη

Οι Θεσσαλονικείς είναι αισιόδοξοι για το άνοιγμα του τουρισμού, με τους πράκτορες να μην κρύβουν τους προβληματισμούς τους για τον μειωμένο αριθμό κρατήσεων. Ωστόσο δεν παύουν να ελπίζουν πως θα αυξηθούν, περιμένοντας τουρίστες από τα Βαλκάνια. 

Πτήσεις στη Ρόδο 

Σήμερα (14/5), στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου αναμένονται 14 πτήσεις τσάρτερ, από Γερμανία, Ισραήλ και Πολωνία, ενώ χθες (13/5) έφτασαν 9 πτήσεις στο νησί από Ισραήλ, Γαλλία και Βέλγιο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι Ισραηλινοί επισκέπτες που ήρθαν χθες στο νησί ήταν 787 στο σύνολο, ενώ με ικανοποιητική πληρότητα ήταν και η πτήση της Transavia από το Παρίσι με 130 επιβάτες, από τις 190 θέσεις του αεροσκάφους.

Την ικανοποίησή του για την έναρξη της τουριστικής περιόδου εξέφρασε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης. «Η Ρόδος ως τουριστικός προορισμός παρέχει ασφάλεια στους επισκέπτες της. Αισιοδοξούμε ότι και φέτος το νησί θα πρωταγωνιστήσει σε πανελλήνιο επίπεδο και ευελπιστούμε στην επιτυχία της φετινής τουριστικής περιόδου που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας, η απασχόληση, το εισόδημα και η οικονομία του νησιού» τόνισε ο κ. Καμπουράκης.

Ξενάγηση στη Σύρο 

Ο αντιδήμαρχος τουρισμού της Σύρου, Παναγιώτης Κουταβάς, υποδέχτηκε σήμερα στο δημαρχείο και ξενάγησε τους πρώτους ταξιδιώτες που έφτασαν στο νησί. Πρόκειται για το γκρουπ των Γάλλων πεζοπόρων μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου «O Nisiotis», που γνωρίζει το νησί μέσα από τις πεζοπορικές του διαδρομές, σύμφωνα με το cyclades24.gr.

Πτήσεις από Γερμανία στην Ήπειρο 

Στην Ηπειρο, ήδη φτάνουν πτήσεις από τη Γερμανία, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα (17 Μαΐου) αναμένονται και δύο αεροπλάνα από τη Σουηδία. Στις παραλίες έχουν γίνει οι απαιτούμενοι καθαρισμοί, ενώ τα μπαρ θα λειτουργήσουν με υγειονομικά κριτήρια. Για τους ορεινούς προορισμούς, η τουριστική σεζόν ανοίγει με εσωτερικό τουρισμό κυρίως τα Σαββατοκύριακα, ενώ στη συνέχεια αναμένονται επισκέπτες από το Ισραήλ και τις σκανδιναβικές χώρες. Αναμένεται ωστόσο να καθυστερήσουν οι αφίξεις τουριστών από τα Βαλκάνια, λόγω μέτρων στα σύνορα.

Ταξίδι στα νησιά: Τι ισχύει από την Παρασκευή 14/5

Σε ισχύ μπαίνει από την Παρασκευή (14/5) η ελληνική εκδοχή του «πράσινου πιστοποιητικού» όσον αφορά στις μετακινήσει προς τα νησιά (με εξαίρεση τη Λευκάδα και την Εύβοια), είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς.

Ως εκ τούτου, κάθε πολίτης που επιθυμεί να ταξιδεύσει θα πρέπει να έχει:

  • είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 μέρες μετά την 2η δόση)
  • είτε τεστ pcr 72 ωρών
  • είτε rapid test 
  • είτε self-test 24 ωρών
  • είτε αποδεικτικό νόσησης.

Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες. Υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA