Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά την περασμένη Τρίτη, που έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία. Οι Αρχές έχουν σκιαγραφήσει το προφίλ των δραστών, με τη βοήθεια του συζύγου της Καρολάιν, ο οποίες είδε το πρόσωπο του δολοφόνου της 20χρονης.

Διαβάστε ακόμα: Σπαραγμός στην κηδεία της Καρολάιν - Με την κόρη του στην αγκαλιά ο σύζυγός της

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, τόσο η Καρολάιν όσο και ο 32χρονος σύζυγός της, είδαν το πρόσωπο του δράστη, καθώς κάποια στιγμή του έπεσε η μπαλακλάβα που κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του.

Όπως κατέθεσε ο 32χρονος πιλότος, όταν ο δράστης ανέβηκε πάνω στο κρεβάτι για να ακινητοποιήσει την σύζυγό του, του έπεσε το περιλαίμιο μοτοσικλετιστή που φορούσε και έτσι είδε το πρόσωπό του. Ο δολοφόνος ήταν έως 30 ετών, μελαμψός, ύψους 1,72 μ. και με περιττά κιλά.

Ο σύζυγος της Καρολάιν περιέγραψε στους αστυνομικούς, με κάθε λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά του προσώπου του δράστη, το χρώμα των ματιών του και των μαλλιών του. Δεν μιλούσε καθόλου στους συνεργούς του, παρά μόνο όταν ήταν να εγκαταλείψουν την μεζονέτα είπε κάποιες λέξεις σε μια άγνωστη γλώσσα για τον πιλότο.

Τα τελευταία στοιχεία: Δεν φαίνεται να είχαν σχεδιάσει τη δολοφονία της Καρολάιν

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, οι Αρχές είπαν ότι πρόκειται για εγκληματίες που επιδιώκουν να βρουν στο εσωτερικό των σπιτιών τους ιδιοκτήτες. Θέλουν να τους πιέσουν, να τους βασανίσουν. Δεν τους ενδιαφέρει αν θα είναι ιδιαίτερα βίαιοι. Αυτό σημαίνει ότι και στο παρελθόν θα έχουν κάνει κάτι παρόμοιο.

Η αστυνομία θεωρεί ότι είναι σεσημασμένοι κακοποιοί και αναμένει και από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αποτελέσματα από τα ευρήματα που συνέλεξαν από τον τόπο του εγκλήματος.

Επίσης, αναμένονται στοιχεία και από τα στίγματα των τηλεφώνων. Θα γίνει άρση του απορρήτου και σάρωση των επικοινωνιών, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν ενεργοποιήσει κεραίες εκπομπής σήματος στην περιοχή.

Όπως δείχνουν τα έως τώρα στοιχεία οι δράστες δεν φαίνεται να είχαν σχεδιάσει τη δολοφονία της 20χρονης, αλλά να προέκυψε κατά τη διάρκεια της ληστείας και λόγω του βίαιου προφίλ τους.

Η αστυνομία εξετάζει το γεγονός να ήξεραν από πριν για τα χρήματα που είχε το ζευγάρι στο σπίτι του ή αν επέλεξαν το σπίτι τους τυχαία οι δράστες. Ωστόσο, κλίνει περισσότερο ότι πρόκειται για τυχαίο χτύπημα, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει στα χέρια της.

Μαρτυρία για κατάθεση 15.000 ευρώ σε ΑΤΜ το βράδυ του εγκλήματος

Μία σοβαρή μαρτυρία έγινε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», λίγες ώρες μετά τη ληστεία και την άγρια δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν. Μία γυναίκα που κάλεσε στην εκπομπή ανέφερε ότι το βράδυ του στυγερού εγκλήματος, έξω από υποκατάστημα τράπεζας στη Λεωφόρο Φυλής στα Λιόσια, δύο Ρομά έκαναν κατάθεση 15.000 ευρώ σ’ ένα ATM τράπεζας.

«Αυτοί από το άγχος τους έβαζαν τα λεφτά στο μηχάνημα όλα μαζί και μπλόκαρε. Αναγκάστηκαν να ζητήσουν βοήθεια για την κατάθεση από τη φίλη μου που περίμενε στη σειρά της», ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

Ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, μιλώντας στο Open για τους δράστες του στυγερού εγκλήματος, υποστηρίζει ότι «δεν ήταν επαγγελματίες» και «έχουν κάνει λάθη». «Αποκλείεται αυτά τα 3-4 άτομα να μην είχαν πάει στην περιοχή και μερικές ημέρες νωρίτερα για να κατοπτεύσουν το χώρο. Δεν είναι κακό, αν κάποιος είδε κάτι, να το πει στην Αστυνομία», σημείωσε ο Γιώργος Τσούκαλης και πρόσθεσε ότι σε αυτή τους την ενέργεια ίσως έχουν πάει χωρίς κουκούλες, οπότε θα έχουν κάνει λάθη.

Η έρευνα πάντως συνεχίζεται για το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Μάλιστα ξεκίνησε νέα έρευνα μετά την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών, όπως αναφέρθηκε στο Open.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. είναι σημαντικό να έχουν όλα τα δεδομένα από όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας τις συγκεκριμένες ώρες που έγινε το έγκλημα. Ψάχνουν έτσι όλα τα κινητά που ήταν ανοιχτά στην περιοχή εκείνη την ώρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA