Μενού
  • Α-
  • Α+

Μακραίνει συνεχώς η λίστα με τα «συμβόλαια θανάτου» σε βάρος ανθρώπων που αποτελούσαν την ανθρωπογεωγραφία της αθηναϊκής νύχτας τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια. Τελευταίο θύμα ο επονομαζόμενος «κεφάλας», το νήμα της ζωής του οποίου κόπηκε με τρεις σφαίρες από αγνώστους δράστες.

Διαβάστε ακόμα: Μεταμόρφωση: Δολοφόνησαν εν ψυχρώ 58χρονο με συμβόλαιο θανάτου

Ο 58χρονος Μ.Κ., που έπεσε νεκρός λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ της Παρασκευής έξω από καντίνα στη Μεταμόρφωση, ήταν ένας από τους ισχυρούς «παίκτες» στα βορειοδυτικά προάστια και συγκεκριμένα σε: Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέο Ηράκλειο κ.ά. Πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας σε ιστορικό αθλητικό σύλλογο, η τριβή του με τα κυκλώματα της αθηναϊκής νύχτας φέρεται να ξεκίνησε πριν από 3 δεκαετίες. Μια περίοδο ο «κεφάλας» άνοιξε και δικό του νυχτερινό μαγαζί στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, αλλά η…. επιχειρηματική του κίνηση δεν απέδωσε.

Έτσι συνέχισε να ασχολείται με τα κυκλώματα που «παρείχαν» προστασία, χωρίς πάντως να χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σκληρός απέναντι στους «πελάτες» του. Η παρουσία του, όμως, στα βορειοδυτικά προάστια ήταν έντονη και οι ανερχόμενοι «νονοί» τον ήθελαν εκτός… πιάτσας, δίνοντας εντολή για την εκτέλεσή του. Πιθανότατα να πρόκειται για μια νέα γενιά σκληρών ποινικών από τη βαλκανική χερσόνησο, που τα τελευταία χρόνια επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το ξεκαθάρισμα που γίνεται στην αθηναϊκή νύχτα, κερδίζοντας συνεχώς χώρο για τις δραστηριότητες της.

Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών, ωστόσο, όπως κάθε «συμβόλαιο θανάτου» έτσι κι αυτό θεωρείται δύσκολη υπόθεση. Ο εκτελεστής θεωρείται αρκετά έμπειρος, καθώς κατάφερε να πλήξει με τις σφαίρες του τον «κεφάλα» τρεις φορές, σε σημεία που ελάχιστες πιθανότητες του άφηναν για να ζήσει. Οι κινήσεις των δραστών έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας και εξετάζονται στην Ασφάλεια Αττικής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA