Μενού
  • Α-
  • Α+

Εικόνες που θυμίζουν... 2019 από τα διόδια προς Αθήνα, καθώς επιστρέφουν οι εκδρομείς που αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν το πρώτο «Σαββατοκύριακο ελευθερίας» μετά την άρση του lockdown για τον κορονοϊό. Στα διόδια Αφιδνών σχηματίστηκαν ουρές και αρκετής ώρας μποτιλιάρισμα. Παρόλα αυτά, οι επιβάτες ήταν χαμογελαστοί. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, οι εικόνες ήταν αναμενόμενες αν αναλογιστεί κανείς τον αριθμό των οχημάτων που έφυγαν από την Αθήνα την Παρασκευή το πρωί. 

Όπως μετέδωσε ο Αnt1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων η κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας ήταν ιδιαίτερα αυξημένη και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ έδωσαν επιπλέον λωρίδες εισόδου στο ρεύμα προς Αθήνα.

Σε 60.467 ανήλθαν τα αυτοκίνητα που πέρασαν τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, των εθνικών οδών Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας, το τελευταίο 24ωρο (από τις 06:00 του Σαββάτου 15 Μαϊου έως την ίδια ώρα σήμερα το πρωί).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής από την Ελευσίνα, πέρασαν 33.600 οχήματα και από τις Αφίδνες 26.867.

Το τελευταίο 24ωρο, εισήλθαν από τα συγκεκριμένα σημεία των δύο εθνικών οδών, συνολικά 37.254 οχήματα. Τα 19.100 από τα διόδια Ελευσίνας και τα 18.154 από των Αφιδνών.

Ο κόσμος ξεχύθηκε σε παραλίες και καταστήματα

Στους δρόμους ξεχύθηκαν οι πολίτες την πρώτη ελεύθερη Κυριακή χωρίς περιορισμούς στις μετακινήσεις, είτε για να πάνε μια βόλτα στα εμπορικά καταστήματα τα οποία σήμερα είναι ανοιχτά, είτε για να πάνε σε μια παραλία προκειμένου να απολαύσουν μια δροσερή βουτιά. Η άρση του lockdown είναι γεγονός μετά από σχεδόν έξι μήνες όπως και η κατάργηση των SMS στο 13033.

Ξεχύθηκαν στις παραλίες οι Αθηναίοι

Πρώτο Σαββατοκύριακο χωρίς τους περιορισμούς στις μετακινήσεις με πολλούς να είναι αυτοί που επέλεξαν να αποδράσουν από την Αθήνα, ενώ όσοι έμειναν πίσω έκαναν τις παραλίες να «βουλιάξουν».

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Open, όσοι επέλεξαν να μην φύγουν από την Αθήνα «ξεχύθηκαν» στις κοντινές παραλίες της Αττικής για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα, με το ελαφρύ αεράκι να μην πτοεί τους Αθηναίους που επέλεξαν να ζήσουν στιγμές χαλάρωσης και ξενοιασιάς δίπλα στο κύμα.

Χαρακτηριστικά τα πλάνα από την Ανάβυσσο, με την παραλία να είναι γεμάτη από κόσμο. Οικογένειες με μικρά παιδιά αλλά και παρέες νεαρότερης ηλικίας, με άλλους να παίζουν ρακέτες, άλλους να κάνουν βουτιές ή ηλιοθεραπεία.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν πολλοί, θα κάτσουν στην παραλια όσο περισσότερο αντέχουν, μέχρι τη δύση του ηλίου.

Γέμισαν και οι εμπορικοί δρόμοι της Αθήνας

Γεμάτοι ήταν και οι εμπορικοί δρόμοι της Αθήνας με πολλούς να επιλέγουν να κάνουν μια βόλτα στην αγορά, μιας και τα μαγαζιά σήμερα είναι ανοιχτά. Βέβαια, η κίνηση στα καταστήματα ήταν μικρότερη από εχτές, καθώς ο περισσότερος κόσμος απ' ότι φάνηκε βγήκε για βόλτα και να ευχαριστηθεί την ωραία μέρα.

Ακόμα αρκετοί ήταν και αυτοί που συνδύασαν μικρές αγορές με έναν καφέ, ή ένα γεύμα στο κέντρο της πόλης. Να σημειωθεί ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις οκτώ το απόγευμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA