Μενού
  • Α-
  • Α+

Από σήμερα, Δευτέρα 17 Μαΐου, ισχύει το μέτρο για ένα self test κορονοϊού την εβδομάδα στα σχολεία. Ωστόσο, σχετικά με τον αριθμό των self test στους μαθητές, που εισηγήθηκε η επιτροπή των ειδικών, υπήρξε μπέρδεμα μετά τις τοποθετήσεις που έκαναν η Ζέττα Μακρή και ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στον τηλεοπτικό αέρα.

Διαβάστε ακόμη: Με νέο αρνητικό self test σήμερα στα σχολεία - Για ποιους είναι υποχρεωτικό

Ειδικότερα, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», είπε ότι «εισήγηση της επιτροπής ήταν για ένα self test την εβδομάδα» ενώ λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, είχε πει επίσης στον ΑΝΤ1 ότι η απόφαση της επιτροπής ήταν για δύο τεστ την εβδομάδα στα σχολεία.

Πάντως, η κυρία Μακρή τόνισε ότι «δεν κάνουμε έκπτωση για την ασφάλεια και την δημόσια υγεία» και σημείωσε ότι αν και «η προμήθεια των self test είναι ευθύνη άλλου υπουργείου», αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται σωστά.

Χειρόγραφη βεβαίωση για τα self test

Η υφυπουργός σημείωσε επίσης πως «αν υπάρχει πλήρης αδυναμία εκτύπωσης η δυνατότητα που δίνεται είναι και με χειρόγραφη βεβαίωση, η οποία περιλαμβάνει τα στοιχεία του μαθητή» και το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι εκπαιδευτικοί. Δείτε στο παρακάτω βίντεο την τοποθέτηση της Ζέττας Μακρή:

Από την πλευρά του, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος είχε απαντήσει σε σχετική ερώτηση ότι η απόφαση της επιτροπής ήταν για δύο διαγνωστικά τεστ την εβδομάδα στα σχολεία, ενώ αρχικά έγινε συζήτηση για ένα self test και ένα rapid test την εβδομάδα. Αν υπήρξε κάποια τροποποίηση σε συνεδρίαση που εγώ δεν ήμουν μέσα, αυτό δεν το γνωρίζω», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Π.Ι.Σ.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου:

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA