Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα δεν έχουν πέσει κάτω από 105.000 την ημέρα, το τελευταίο διάστημα, ενώ στις 11 Μαΐου σημειώθηκε ρεκόρ στη χώρα μας, ως προς την αναλογία πληθυσμού και ραντεβού για εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με τα όσα είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, μέσα στις επόμενες 15 μέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών για όλα τα εμβόλια. Επίσης, στο επόμενο διάστημα η χώρα μας θα έχει δύο επιπλέον ενισχύσεις. Αυτά είναι τα κινητά συνεργεία που θα πάνε στα νησιά αλλά και η έναρξη εμβολιασμών σε όσους πολίτες δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης: Δεν έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία - Μεγάλη προσοχή τις επόμενες εβδομάδες

Θα έχουν προνόμια οι εμβολιασμένοι;

Ο κ. Γεωργαντάς είπε οτι 1.600.000 πολίτες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις και οι μισοί εξ αυτών έχουν ζητήσει να εκτυπωθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ερωτηθείς αν οι εμβολιασμένοι θα έχουν προνόμια είπε ότι θα έχουν επιπλέον δυνατότητες όπως η άνετη μετακίνηση στα νησιά. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο  υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι «θα μπορούσε να δοθεί κάποιο προνόμιο στους εμβολιασμένους, ειδικά κυρίως στο ζήτημα ευκολότερων άρσεων περιορισμών που μπορεί να συνδέονται με τις μετακινήσεις». Eπίσης, μέσα στις επόμενες 15 μέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών για όλα τα εμβόλια όπως δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς. 

Ανησυχεί η κυβέρνηση μετά το άνοιγμα 

Μήνυμα στους πολίτες να μη χαλαρώσουν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, μετά το άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας και να μη θεωρήσουν ότι η πανδημία έχει τελειώσει, επειδή δόθηκε το πράσινο φως για τις μετακινήσεις και τα καταστήματα χωρίς ραντεβού, στέλνει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση ανησυχεί για τη χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό μετά την άρση του lockdown και πηγές από το Μαξίμου σχολιάζουν «οι πολίτες σε μεγάλο βαθμό μοιάζουν να μην τηρούν τα μέτρα, θεωρώντας οτι η πανδημία έχει τελειώσει». Με βάση τις ίδιες πηγές, το μήνυμα προς τους πολίτες είναι «το άνοιγμα δεν σημαίνει εφησυχασμός, ο εφησυχασμός ειναι καταστροφή».  Μάλιστα, το επόμενο διάστημα αναμένεται εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων. Για τον τουρισμό πάντως, υπάρχει η εικόνα ότι άνοιξε ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA