Μενού
  • Α-
  • Α+

Στους δρόμους ξεχύθηκαν οι πολίτες την πρώτη ελεύθερη Κυριακή χωρίς περιορισμούς στις μετακινήσεις, είτε για να πάνε μια βόλτα στα εμπορικά καταστήματα τα οποία σήμερα είναι ανοιχτά, είτε για να πάνε σε μια παραλία προκειμένου να απολαύσουν μια δροσερή βουτιά. Η άρση του lockdown είναι γεγονός μετά από σχεδόν έξι μήνες όπως και η κατάργηση των SMS στο 13033.

Διαβάστε ακόμα: Η άρση του lockdown έφερε την μεγάλη έξοδο - «Άδειασε» η Αθήνα το Σαββατοκύριακο

Ειδικότερα, το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων έφερε... χάος στους δρόμους, καθώς οι Αθηναίοι έφυγαν κακήν κακώς για προορισμούς εκτός της πρωτεύουσας είτε για το Σαββατοκύριακο είτε για διακοπές. 

Είναι χαρακτηριστικό πως κατά την πρώτη μέρα ανοίγματος των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, στο λιμάνι του Πειραιά είχαν σχηματιστεί ουρές από νωρίς το πρωί καθώς αρκετοί ήταν οι Αθηναίοι οι οποίοι επιχείρησαν να μεταβούν σε κοντινούς νησιωτικούς προορισμούς. Παράλληλα, από το πρωί της Παρασκευής, χιλιάδες ήταν εκείνοι που αναχώρησαν από τα λιμάνια, με το αρνητικό self test ανά χείρας για την πρώτη «απόδραση» μετά την καραντίνα.

Ξεχύθηκαν στις παραλίες οι Αθηναίοι

Πρώτο Σαββατοκύριακο χωρίς τους περιορισμούς στις μετακινήσεις με πολλούς να είναι αυτοί που επέλεξαν να αποδράσουν από την Αθήνα, ενώ όσοι έμειναν πίσω έκαναν τις παραλίες να «βουλιάξουν».

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Open, όσοι επέλεξαν να μην φύγουν από την Αθήνα «ξεχύθηκαν» στις κοντινές παραλίες της Αττικής για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα, με το ελαφρύ αεράκι να μην πτοεί τους Αθηναίους που επέλεξαν να ζήσουν στιγμές χαλάρωσης και ξενοιασιάς δίπλα στο κύμα.

Χαρακτηριστικά τα πλάνα από την Ανάβυσσο, με την παραλία να είναι γεμάτη από κόσμο. Οικογένειες με μικρά παιδιά αλλά και παρέες νεαρότερης ηλικίας, με άλλους να παίζουν ρακέτες, άλλους να κάνουν βουτιές ή ηλιοθεραπεία.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν πολλοί, θα κάτσουν στην παραλια όσο περισσότερο αντέχουν, μέχρι τη δύση του ηλίου.

Γέμισαν και οι εμπορικοί δρόμοι της Αθήνας

Γεμάτοι ήταν και οι εμπορικοί δρόμοι της Αθήνας με πολλούς να επιλέγουν να κάνουν μια βόλτα στην αγορά, μιας και τα μαγαζιά σήμερα είναι ανοιχτά. Βέβαια, η κίνηση στα καταστήματα ήταν μικρότερη από εχτές, καθώς ο περισσότερος κόσμος απ' ότι φάνηκε βγήκε για βόλτα και να ευχαριστηθεί την ωραία μέρα.

Ακόμα αρκετοί ήταν και αυτοί που συνδύασαν μικρές αγορές με έναν καφέ, ή ένα γεύμα στο κέντρο της πόλης. Να σημειωθεί ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις οκτώ το απόγευμα.

Ανοιχτά την Κυριακή 16 Μαΐου καταστήματα και σούπερ μάρκετ - Το ωράριο λειτουργίας

Ανοιχτά είναι τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ σήμερα, Κυριακή 16 Μαΐου. Τα μαγαζιά έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν- και μάλιστα με διευρυμένο ωράριο - σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσια υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού, που τέθηκαν σε ισχύ από τις 14 έως και τη Δευτέρα 24 Μαΐου

Η απόφαση αφορά στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετμίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία , ζαχαροπλαστείαφαρμακείαβενζινάδικα καθαριστήριαpet shop, και καταστήματα καπνικών και ατμιστικών προϊόντων, ενώ το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 μέχρι τις 22:30 - με εξαίρεση την παράδοση delivery που ισχύει μέχρι τη 1 τη νύχτα και τα φαρμακεία και τα πρατήρια που λειτουργούν με βάση τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Για τα λιανεμπορικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων (mall), των εκπτωτικών χωριών, των καταστημάτων εντός καταστήματος, τις υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και τα κομμωτήρια, επίσης επιτρέπεται η λειτουργία τους σήμερα αλλά και την επόμενη Κυριακή. Το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Σε επιφυλακή η Τροχαία για την επιστροφή των εκδρομέων

Σε επιφυλακή βρίσκεται από το πρωί η Τροχαία, καθώς αναμένει την επιστροφή χιλιάδων εκδρομέων, οι οποίοι είτε πήγαν για μπάνιο, είτε πήγαν στα εξοχικά τους. Ήδη μέχρι και το μεσημέρι η κίνηση στα διόδια ήταν μεγάλη και αναμένεται όσο περνά η ώρα να αυξηθεί.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις 06:00 το Σάββατο μέχρι και τις 06:00 της Κυριακής έφυγαν από την Αθήνα πάνω από 25.000 αυτοκίνητα. Όλα αυτά τα οχήματα αναμένεται να γυρίσουν το βράδυ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA