Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε οριακή κατάσταση είναι το νοσοκομείο του Αγρινίου όσον αφορά τις νοσηλείες των περιστατικών κορονοϊού, που έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλη πίεση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και δοκιμάζουν τις αντοχές του ιδρύματος καθώς - όπως αναφέρεται από ρεπορτάζ - δεν υπάρχουν επαρκείς παροχές οξυγόνου.

Διαβάστε ακόμη: Σωτήρης Τσιόδρας: Ανησυχώ για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού - Η επιδημία συνεχίζει να μας απειλεί

Σύμφωνα με το agriniopress.gr, ήταν μια δύσκολη νύχτα για το νοσοκομείο του Αγρινίου. Πλέον οι νοσηλευόμενοι με κορονοϊό ανέρχονται στους 47 και όλος ο τρίτος όροφος (στον οποίο σε φυσιολογικές συνθήκες στεγάζονταν η χειρουργική, η ορθοπεδική και η οφθαλμολογική κλινική) έχει «δεσμευτεί» αποκλειστικά για περιστατικά Covid.

Δυνατότητα οξυγόνου σε 45-50 κλίνες

Θεωρητικά, στον συγκεκριμένο όροφο μπορούν να φιλοξενηθούν 65 περιστατικά. Ο αριθμός αυτός, ωστόσο, χαρακτηρίζεται ως «πλασματικός», καθότι η δυνατότητα παροχής οξυγόνου καλύπτει 45 με 50 κλίνες μάξιμουμ, σύμφωνα με το agriniopress.gr.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι οι 16 κλίνες που είχαν αποδοθεί στην Παθολογική, στον 2ο όροφο του νοσοκομείου, τις τελευταίες ώρες διατέθηκαν και αυτές για νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού. Γεγονός που έκανε επιτακτική την ανάγκη για μεταφορά περιστατικών σε άλλες κλινικές. 

Παράλληλα, τις τελευταίες ώρες, στο νοσοκομείο σπεύδουν ή διακομίζονται και νέα κρούσματα κορονοϊού που χρήζουν νοσηλείας. Η κατάσταση γίνεται εξαιρετικά δύσκολη καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να διακομισθούν περιστατικά σε γειτονικά νοσοκομεία, τη στιγμή δε που και το Μεσολόγγι είναι στο «κόκκινο».

Την ίδια στιγμή ιατροί και νοσηλευτές δίνουν «αγώνα» για να ανταποκριθούν σε όλα τα «μέτωπα», ενώ «τρέχουν» παράλληλα και οι εμβολιασμοί. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA