ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/05/2021 11:42

Self Test: Υποχρεωτικό ένα ανά εβδομάδα - Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας

Για την τρέχουσα εβδομάδα - έως και τις 23 Μαΐου - χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα διενεργούν υποχρεωτικά ένα self test την εβδομάδα, την ώρα που το υπουργείο Εργασίας συστήνει τη διενέργεια και δεύτερου ελέγχου

Self Test: Υποχρεωτικό ένα ανά εβδομάδα - Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας
Φαρμακοποιός με self test (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, που απασχολούνται στους κλάδους που εμπίπτουν στις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, θα διενεργούν υποχρεωτικά self test μία φορά την εβδομάδα για την εβδομάδα που τελειώνει στις 23 Μαΐου. Το υπουργείο Εργασίας, ωστόσο, συστήνει τη διενέργεια και δεύτερου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου εβδομαδιαίως, με σκοπό τον ταχύτερο περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Γιατί δεν πετάμε τις μάσκες - «Κλειδί» στη διαχείριση τα τοπικά lockdown

Υπενθυμίζεται πως το μέτρο αφορά χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολούνται:

  • στο λιανεμπόριο,
  • την εστίαση,
  • τον τουρισμό,
  • τις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες,
  • τις μεταφορές και τις υπηρεσίες καθαρισμού.

Επιπρόσθετα, αφορά εργαζόμενους σε κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών, φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών, φορείς παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και ωφελούμενους των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ που απασχολούνται σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών.

Το αποτέλεσμα θα πρέπει να δηλώνεται στην Πλατφόρμα Δήλωσης COVID-19 tests στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19 TEST».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
SELF TEST ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΡΓΑΝΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ