Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορονοϊό να έχει σχετιστεί με αρκετά περιστατικά θρομβώσεων, ωστόσο σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η πιθανότητα κάποιας παρενέργειας είναι αμελητέα εάν συγκριθεί με τις θρομβώσεις που ενδέχεται να προκαλέσει η ίδια η νόσος.

Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο AstraZeneca: Θρίλερ με δύο μητέρες στην Κρήτη που εμφάνισαν θρόμβωση

H κ. Παγώνη ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ακόμα τεκμηριωμένα επιστημονικά στοιχεία ότι οι παρενέργειες σχετίζονται με το εν λόγω εμβόλιο και τόνισε πως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ένα εμβόλιο, επειδή έχει 0,02% πιθανότητα για παρενέργειες. «Πρέπει να είμαστε επιστημονικά πεπεισμένοι ότι σχετίζεται με τα περιστατικά. Οπότε, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ένα εμβόλιο, όταν ξέρουμε ότι τα εμβόλια σε ένα ελάχιστο ποσοστό, όπως το 0,002%, μπορεί να σχετίζονται με τέτοια περιστατικά.

Όταν ξέρουμε ότι η ίδια η νόσος σχετίζεται με θρομβώσεις πάνω από 20-25%. Βάζοντάς τα στη ζυγαριά, ούτε καν σκεφτόμαστε τι μπορεί να φέρει ένα εμβόλιο. Εάν βλέπαμε τις παρενέργειες της ασπιρίνης, δεν θα την παίρναμε ποτέ. Τώρα, γιατί να αποκλείσεις ένα εμβόλιο όταν δεν έχεις στοιχεία επιστημονικά αποδεδειγμένα;», διερωτήθηκε η κ. Παγώνη.

Επιπλέον, η κ. Παγώνη ανέφερε ότι από σήμερα ξεκινούν και πάλι τα τακτικά χειρουργεία στα νοσοκομεία. Τα χειρουργεία αυτά είχαν μείνει πολύ πίσω εξαιτίας της πανδημίας. Το Θριάσιο, ο Ερυθρός Σταυρός και το Σισμανόγλειο – τα οποία ήταν νοσοκομεία μόνο για κορoνοϊό – μπαίνουν σιγά σιγά και αυτά στις εφημερίες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA