Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυξήθηκαν και πάλι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία οι οποίες ξεπέρασαν τα εξιτήρια.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Ανησυχία για τις εικόνες χαλάρωσης – Έρχεται μπαράζ ελέγχων για την τήρηση των μέτρων

Συγκεκριμένα ο κ. Εξαδάχτυλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι αν το ιικό φορτίο στα λύματα σταθεροποιηθεί και δε συνεχίσει να αυξάνεται, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και συμπλήρωσε την ίδια στιγμή πως «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαλαρώσουμε Το όποιο άνοιγμα γίνεται, πρέπει να γίνεται με αυστηρότατη τήρηση των μέτρων και πρέπει να σκεφτόμαστε ότι ο κίνδυνος είναι ακόμα εδώ».

Τέλος, τόνισε ότι εχτές Τρίτη για πρώτη φορά μετά από λίγο καιρό οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ήταν περισσότερες από τα εξιτήρια, πράγμα το οποίο εάν συνεχιστεί για αρκετό καιρό μπορεί να δημιουργήσει νέα πίεση στο ΕΣΥ.

Για ανησυχητική αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα μίλησε ο Παπαϊωάννου

Οπρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαΐωάννου, σε σημερινές δηλώσεις του στο Open, ανέφερε ότι υπάρχει μια ανησυχητική αύξηση του ιικού φορτίου του κορονοϊού στα λύματα της Θεσσαλονίκης πράγμα το οποίο δημιουργεί έντονη ανησυχία.

Ακόμα ανέφερε πως η προηγούμενη εβδομάδα η αύξηση ήταν αρκετά μεγάλη και διερωτήθηκε από το που προέρχεται αυτή. Στη συνέχεια σημείωσε ότι οι μετρήσεις έδειξαν πως την Παρασκευή και το Σάββατο υπήρξε μια αισθητή μείωση. Αυτό, όπως εξήγησε ο καθηγητής, οφείλεται στην μετακίνηση του πληθυσμού σε κοντινούς προορισμούς για το Σαββατοκύριακο. Τέλος, ο καθηγητής προειδοποίησε λέγοντας ότι «δεν τελειώσαμε ακόμα με τον ιό» και υπογράμμισε τη σημαντικότητα της ατομικής ευθύνης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA