Μενού
kalymnos
Κάλυμνος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Προς παράταση οδεύει το σκληρό lockdown λόγω κορονοϊού στην Κάλυμνο, σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ειδικοί συζητούν αυτή την ώρα το ενδεχόμενο της παράτασης του σκληρού lockdown στην Κάλυμνο, καθώς η κατάσταση στο νησί είναι αρκετά δύσκολη λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού. 

Αυτό αποδεικνύεται και από την έκτακτη επίσκεψη στο νησί του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, συνοδεία λοιμωξιολόγων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς θα πάρει μέρος σε προγραμματισμένη σύσκεψη που θα γίνει στην Κάλυμνο στις 08:30 της Πέμπτης με τη συμμετοχή του Έπαρχου της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, Μανώλη Μουσελλή, του Δημάρχου Καλυμνίων, Δημήτρη Διακομιχάλη και όλων των συναρμόδιων τοπικών φορέων. 

Ο σκοπός του κ. Χαρδαλιά στο νησί είναι ο συντονισμός όλων των υγειονομικών υπηρεσιών του νησιού, η διεξοδική ενημέρωση όλων των συναρμόδιων φορέων και ο βέλτιστος συντονισμός τους για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

Στην Κάλυμνο θα μεταβεί αύριο, Πέμπτη 20 Μαΐου, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου. Ευρεία σύσκεψη (08.30) θα πραγματοποιηθεί με συμμετοχή του Έπαρχου της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, Μανώλη Μουσελλή, του Δημάρχου Καλυμνίων, Δημήτρη Διακομιχάλη και όλων των συναρμόδιων τοπικών φορέων (Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, Νοσοκομείο Καλύμνου κ.α.).

Την αποστολή θα συνοδεύει ειδική ομάδα διαχείρισης, αποτελούμενη από τον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστο Ροϊλό, τον Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Πύρρο, τους Καθηγητές Λοιμωξιολογίας και μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, Θεοκλή Ζαούτη και Χαράλαμπο Γώγο, την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νοσηλευτικής και Πρόεδρο του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία Α.Ε. (ΟΔΙΠΥ Α.Ε.), Δάφνη Καϊτελίδου, καθώς και την Επίκουρη Καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας, Καρολίνα Ακινόσογλου.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η προσπάθεια στήριξης όλων των υγειονομικών υπηρεσιών του νησιού, η διεξοδική ενημέρωση όλων των συναρμόδιων φορέων και ο βέλτιστος συντονισμός τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς υπενθυμίζεται ότι η Κάλυμνος βρίσκεται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων έως τη Δευτέρα, 24 Μαΐου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA