Μενού
  • Α-
  • Α+

«Σκέπασε» τον ουρανό της Αττικής ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά που εξακολουθεί να μαίνεται στο Λουτράκι Κορινθίας. Μάλιστα όπως αναφέρουν μαρτυρίες στα social media, μπαλκόνια στον Πειραιά, τα νότια προάστια, το κέντρο της Αθήνας, ακόμα και στο Κορωπί, γέμισαν με στάχτες.

Διαβάστε ακόμα: Φωτιά στο Λουτράκι: Γιατί δεν λειτούργησε το 112

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (19/5) εξακολουθεί να καίει δασική έκταση στην περιοχή Σχίνο, στο Λουτράκι Κορινθίας και πλέον κινείται προς το Αλεποχώρι. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος, για την κατάσβεση της.

Κάηκαν σπίτια

Σύμφωνα με όσα είπε ο κοινοτάρχης Σχίνου, Δημήτρης Λάμπρου, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open, η φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας πλέον βρίσκεται σε ύφεση, πέρασε από τα σπίτια και κινείται προς τις Βαμβακιές όπου μάλλον έχουν καεί τρία σπίτια. Έχει καεί ένα σπίτι και δύο σκάφη στη Μαυρολίμνη. Η φωτιά προχώρησε προς το Αλεποχώρι και τώρα ανεβαίνει προς το Μάζι. Η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία στον κόμβο Μεγάρων – Αλεποχωρίου στο ρεύμα προς Αλεποχώρι και στην περιοχή Δελφίνια επί της οδού Χρυσανθέμων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάζι.

Μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, ο αρχηγός της πυροσβεστικής ανέφερε ότι «είναι σε εξέλιξη αλλά βρίσκεται σε ύφεση» και τόνισε ότι πρέπει να περπατηθεί όλη η περιοχή για να μην υπάρξει κάποιος κίνδυνος αναζωπύρωσης. Σύμφωνα με τον αρχηγό της πυροσβεστικής η φωτιά ξεκίνησε μέσα από ελαιοστάσιο.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριεφερειάρχης Κορίνθου, Αναστάσιος Γκιώλης, το μέτωπο της φωτιάς ξεπερνάει τα 10 χλμ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο καπνός έχει φτάσει μέχρι την Αθήνα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης σημείωσε ότι « έχουν προκληθεί κάποιες ζημιές σε κατοικίες, ωστόσο δεν είναι ακόμα γνωστό το εύρος τους, καθώς πρόκειται για εξοχικά και δεν υπάρχει άμεση ενημέρωση και προσέθεσε πως «οι δυτικοί άνεμοι ευνόησαν την εξάπλωση της πυρκαγιάς και αυτό είναι που μας οδήγησε στην απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς».

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται στο σημείο προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς. 

Εκκενώθηκαν οικισμοί

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονταν συνεχώς και μετά τις 6:00 το πρωί επιχειρούσαν στην περιοχή 166 πυροσβέστες με 54 οχήματα, 7 πεζοπόρα τμήματα το ΜΕΤΠΕ, υδροφόρες από την περιφέρεια και εθελοντές. Μάλιστα, μετά τις 7:00 το πρωί ενισχύθηκαν κι άλλο οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με 182 πυροσβέστες. Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Κορίνθου, Αναστάσιος Γκιώλης, το μέτωπο της φωτιάς ξεπερνάει τα 10 χλμ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο καπνός έχει φτάσει μέχρι την Αθήνα. Μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής, κ. Βαθρακογιάννης σημείωσε ότι « έχουν προκληθεί κάποιες ζημιές σε κατοικίες, ωστόσο δεν είναι ακόμα γνωστό το εύρος τους, καθώς πρόκειται για εξοχικά και δεν υπάρχει άμεση ενημέρωση και προσέθεσε πως «οι δυτικοί άνεμοι ευνόησαν την εξάπλωση της πυρκαγιάς και αυτό είναι που μας οδήγησε στην απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς». Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται στο σημείο προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς

.

Ωστόσο, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και του ότι καιγόταν πυκνό δάσος, οι πυροσβέστες δεν μπόρεσαν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο. Τοπική αυτοδιοίκηση, Αστυνομία και Πυροσβεστική, κατά τη διάρκεια της νύχτας προχώρησαν στην εκκένωση επτά οικισμών. Συγκεκριμένα έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι, Παρασκευά και πλέον και το Αλεποχώρι κυρίως στο νότιο και δυτικό κομμάτι. Προληπτικά επίσης εκκενώθηκαν σήμερα το πρωί οι μονές Αγίου Ιωάννη Μακρινού και Αγίας Παρασκευής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA