Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τον καιρό και τις εντάσεις των ανέμων στην περιοχή όπου έχει ξεσπάσει η φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας μίλησε ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Διαβάστε ακόμηΠροληπτική εκκένωση στο Αλεποχώρι – Κάηκαν σπίτια

Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Η πυρκαγιά βρίσκεται κοντά στον Κορινθιακό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι βορειοδυτικοί άνεμοι που πνέουν να ενισχύονται αρκετά, φτάνουν εκεί στα 6 - 7 μποφόρ. Αυτές οι εντάσεις θα συνεχιστούν για όλη την ημέρα. Πιστεύω ότι μεσημέρι - απόγευμα θα είναι οι πιο δύσκολες ώρες. Θα έχουμε τις μεγαλύτερες θερμοκρασιακές διαφορές. Δεν θα έχουν σύμμαχο τον καιρό οι Aρχές. Η φωτιά τείνει να εξαπλώνεται, δείχνει μια τάση εξάπλωσης».

Λόγω της φωτιάς, η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς. Ειδικότερα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μεγάρων – Αλεποχωρίου, από το 21ο προς Αλεποχώρι και στη διασταύρωση του Πόρτο Γερμενό με την Ψάθα, στο ρεύμα προς Ψάθα. Μάλιστα, υπήρξε εισήγηση στην Περιφέρεια για απομάκρυνση των κατοίκων νότιου και δυτικού τμήματος του Αλεποχωρίου λόγω καπνού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA