Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ας καούν τα σπίτια μας από τη φωτιά, εμείς να είμαστε ασφαλείς», αναφέρει στο Reader.gr κάτοικος στο Αλεποχώρι. Οπως τονίζει η ίδια στο Reader.gr, ειδοποιήθηκε για τη φωτιά τα ξημερώματα από την Πυροσβεστική. Στο ίδιο καφενείο μαζί με τη συγκεκριμένη κάτοικο βρίσκονταν και άλλοι άνθρωποι που ελπίζουν να σβήσει η φωτιά και να μην χρειαστεί να διανυκτερεύσουν για ακόμη ένα βράδυ στην παραλία.

Διαβάστε ακόμη: Δήμαρχος Μεγαρέων στο Reader: Σε απόσταση 20 χιλιομέτρων η φωτιά

Την ίδια ώρα, η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη με τον δήμαρχο Μεγάρεων να τονίζει ότι έχουν σημειωθεί ζημιές στα σπίτια και οι φλόγες απέχουν μόλις 20 χιλιόμετρα από την περιοχή του. Γι' αυτό και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις περιοχές που πλησιάζει η φωτιά.

«Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος και λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας, καθώς και της ραγδαίας αύξησης της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες - Ντουράκος, καλούνται να απομακρυνθούν άμεσα μέσω του παραλιακού δρόμου με κατεύθυνση Αλεποχώρι - Μέγαρα για προληπτικούς λόγους», αναφέρει χαρακτηριστικά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, εστάλη και μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στην παραπάνω περιοχή.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες

Αυτή την ώρα, εκτός από 17 αεροσκάφη, επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων, το ειδικό μηχανοκίνητο τη Πυροσβεστικής, ενώ από αέρος συνδράμουν 17 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, 2 του Στρατού που κάνουν κατάσβεση και από 1 της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, που συντονίζουν. Στο έργο της κατάσβεσης βοηθούν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν εκκενωθεί οι περιοχές Αιγειρούσες - ΝτουράκοςΑνω Πευκενέα και Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβενίου και ορεινό Αλεποχωρίου, ενώ η Πολιτική Προστασία έθεσε σε επιφυλακή και τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Η κυκλοφορία λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί στα εξής: 

  • Στην επαρχιακή οδό Μεγάρων - Αλεποχωρίου, από το ύψος της οδού Αγίου Στεφάνου, στο ρεύμα προς Αλεποχώρι
  • Διασταύρωση Αλεποχωρίου, στο ρεύμα προς Σχίνο
  • Στο ύψος του 21ου χλμ επαρχιακής οδού Μεγάρων-Αλεποχωρίου προς Αλεποχώρι
  • Στην οδό Χρυσάνθεμων στην περιοχή Δελφίνια, ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάζι
  • Στην οδό Αγίου Ηλία με κατεύθυνση προς την περιοχή Σωρα
  • Στην επαρχιακή οδό Μεγάρων - Αλεποχωρίου, περιοχή Πευκενέας
  • Στην οδό Χανίων από το ύψος Αγίου Ιεροθέου, ρεύμα προς Χάνι, περιοχή Κρύα Βρύση
  • Στην οδό Μοράβα από το εθνικό σταδιο Μεγάρων προς περιοχή Καβελάρι

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA