Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ένταση παραμένει το μέτωπο της φωτιάς, που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στο Λουτράκι, όπως δήλωσε στο Reader.gr ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης. Η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε δύο σπίτια ενώ όλα τα χωριά από τα οποία πέρασε, εκκενώθηκαν εγκαίρως, χωρίς να κινδυνεύσουν οι κάτοικοι τόνισε ο κ. Σταμούλης.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στο Λουτράκι: To Reader στο Αλεποχώρι μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις

Υπενθυμίζεται ότι από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι και σήμερα το μεσημέρι, έχουν εκκενωθεί συνολικά έντεκα οικισμοί και δύο μονές. Ειδικότερα, πριν από λίγο εκκενώθηκαν οι οικισμοί Αιγειρούσες και Ντουράκος, νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί και συγκεκριμένα η ορεινή πλευρά του Αλεποχωρίου, η Κάτω Πεύκη και το Χάνι Δερβενίων ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και δύο Ιερές Μονές, του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής. 

Η φωτιά βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από τα Μέγαρα, καθώς οι πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες. προκειμένου το πύρινο μέτωπο να μην επεκταθεί στα Γεράνια Όρη.

«Το πρωί η εικόνα της φωτιάς φαινόταν καλύτερα και η κατάσταση έμοιαζε υποφερτή. Δυστυχώς οι άνεμοι άρχισαν να πνέουν ανεξέλεγκτα και η φωτιά αναζωπυρώθηκε» λέει ο κ. Σταμούλης στο Reader.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA