Μενού
  • Α-
  • Α+

Η 44χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου με θρόμβωση στον εγκέφαλο και είναι μητέρα τριών παιδιών, παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία, σημαίνοντας «συναγερμό» στο ιατρικό προσωπικό του ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη.

Διαβάστε ακόμη: Επιδεινώθηκε η κατάσταση της 44χρονης στην Κρήτη: Παρουσίασε νέα θρόμβωση στον εγκέφαλο

Η 44χρονη είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όταν εμφάνισε θρόμβωση στον εγκέφαλο. Παρακολουθείται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, ενώ τα συμπτώματα που έχει εμφανίσει εξετάζονται για το εάν σχετίζονται με επιπλοκές του εμβολίου της AstraZeneca.

Τζανάκης- Χρούσος: Να αποσυρθεί η παρτίδα εάν είναι ελαττωματική

Μιλώντας στο Reader.gr, ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης και ο καθηγητής Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ, Γιώργος Χρούσος, τονίζουν ότι τα δύο τελευταία περιστατικά θρομβώσεων ερευνώνται και σε περίπτωση που τελικά φταίει το εμβόλιο, τότε θα πρέπει να διερευνηθεί η παρτίδα των εμβολίων και εάν είναι ελαττωματική, θα πρέπει να αποσυρθεί.

Ο κ. Τζανάκης επισήμανε πως δεν αρκούν μόνο οι θρομβώσεις για να μπορέσει κάποιος να πει με βεβαιότητα ότι ευθύνεται το εμβόλιο. «Θρομβώσεις είχαμε πριν το εμβόλιο και θρομβώσεις θα βλέπουμε και μετά το εμβόλιο. Δεν είναι η θρόμβωση το μόνο κριτήριο. Πρέπει να έχεις θρόμβωση, χαμηλά αιμοπετάλια και μια άλλη σειρά παραγόντων της πήξης του αίματος».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA