Μενού
  • Α-
  • Α+

Δραματική είναι η κατάσταση στο Αλεποχώρι όπου εκκενώνονται οικισμοί, καθώς οι φλόγες από τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο και μαίνονται ανεξέλεγκτες λόγω των ισχυρών ανέμων.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Δύσκολη νύχτα με ενεργά μέτωπα και ισχυρούς ανέμους - Εκκενώνονται κι άλλοι οικισμοί

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο του Open, Αστυνομία, Πυροσβεστική και Στρατός πηγαίνουν πόρτα - πόρτα και ειδοποιούν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μπροστά στον κίνδυνο της πύρινης λαίλαπας. 

Τα εναέρια μέσα έχουν σταματήσει πλέον να επιχειρούν λόγω της νύχτας ενώ οι φλόγες κατευθύνονται προς τα Μέγαρα και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ιεράς Μονής Αγ. Ιερόθεου, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο.

https://twitter.com/velocity2121/status/1395476262400020482?ref_src=twsrc^tfw

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη και έχει πολλές μεγάλες και ενεργές εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται, αλλά το έργο των πυροσβεστών είναι εξαιρετικά δύσκολο, λόγω των ισχυρών ανέμων αλλά και του γεγονότος ότι το δάσος που καίγεται είναι συμπαγές και αδιαπέραστο.

https://twitter.com/PanPanagopoulos/status/1395480915841851395?ref_src=twsrc^tfw

Υπενθυμίζεται ότι στην πυρκαγιά επιχειρούν 265 πυροσβέστες με 82 οχήματα και 10 πεζοπόρα τμήματα, ενώ συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στρατιώτες.

Αναμένονται ισχυροί άνεμοι

Η Εθνική Μετερεωλογική Υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων. Νωρίτερα ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος σημείωσε στο MEGA πως οι συνθήκες θα δυσχεράνουν την κατάσβεση καθώς οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 7-8 μποφόρ.

Το επόμενο διάστημα, οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις που σημαίνει πως η πυρκαγιά θα μεταφερθεί στις νοτιότερες περιοχές του νομού Κορινθίας. «Μιλάμε άρα για τμήματα που θα είναι κοντά στην Κινέτα και στους Αγίους Θεοδώρους. Οι ριπές αυτές θα συνεχίσουν έως και αύριο το μεσημέρι, μετά σταδιακά θα εξασθενίσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Προετοιμασίες για διαφυγή μέσω θαλάσσης

Το Λιμεναρχείο και η Πολιτική Προστασία έδωσαν εντολή όσοι μπορούν να διαθέσουν τα σκάφη τους ώστε αν χρειαστεί να συμβάλλουν και αυτά στην προσπάθεια της εκκένωσης της περιοχής. Όπως ενημερώνει ο Ναυτικός Όμιλος Αλεποχωρίου, μετά από εντολή του Λιμεναρχείου και της Πολιτικής Προστασίας, ζητήθηκε όσοι δύναται να βρίσκονται το συντομότερο δυνατό στον όμιλο ώστε να διαθέσουν τα σκάφη τους σε περίπτωση εκκένωσης του Αλεποχωρίου δια θαλάσσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA